PODACI MINISTARSTVA

Brazil zabilježio najmanji dnevni broj preminulih od koronavirusa od travnja 2020.

Sa 607.922 smrtna ishoda, Brazil je po broju umrlih od covida drugi u svijetu, a ispred su samo Sjedinjene Američke Države
 Ilustracija/FABIO TEIXEIRA/ANADOLU AGENCY/Anadolu Agency via AFP

Brazil je u ponedjeljak zabilježio 98 novih smrtnih slučajeva od posljedica zaraze covidom-19, što je prema podacima tamošnjeg ministarstva zdravstva najmanji dnevni broj preminulih od travnja 2020. godine.

Ministarstvo je izvijestilo i o 3838 novih potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom. Inače, sa 607.922 smrtna ishoda, Brazil je po broju preminulih od covida drugi u svijetu, a ispred su samo Sjedinjene Države.

Kina je 1. studenoga prijavila 71 novi potvrđeni slučaj koronavirusa, u usporedbi s 92 dan ranije.

Od novih zaraza, u 54 slučaja riječ je o lokalnoj transmisiji, dok ih je dan ranije bilo 59, priopćila je Nacionalna zdravstvena komisija.

Kina je izvijestila i o 13 novih asimptomatskih pacijenata, koje klasificira odvojeno od potvrđenih slučajeva, u usporedbi s 24 takva slučaja dan ranije.

Nije bilo novih smrtnih slučajeva, pa se taj broj zadržao na 4636. Zaključno s jučerašnjim danom, kontinentalna Kina imala je ukupno 97.314 potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom.

Meksičko ministarstvo zdravlja izvijestilo je u ponedjeljak o još 99 potvrđenih smrtnih slučajeva od koronavirusa, čime je ukupan broj umrlih od zaraze virusom tijekom pandemije u toj zemlji porastao na 288.464.

Dužnosnici su napomenuli da su brojke o oboljelima i preminulima koje objavljuje ministarstvo vjerojatno značajno manje od stvarnih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. kolovoz 2022 13:06