JAIR BOLSONARO

Brazilskog predsjednika kaznili jer nije nosio masku na okupljanju bajkera: ‘Cijepljenima maska ne treba‘

Bez poštivanja drugih epidemioloških mjera sudjelovao je na manifestaciji motorciklista u Sao Paulo na kojoj su se okupile tisuće ‘bajkera‘
Jair Bolsonaro
 Miguel Schincariol/AFP

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro kažnjen je u subotu sa 108 dolara zbog toga što je sudjelovao, bez maske i bez poštivanja drugih epidemioloških mjera, na manifestaciji motorciklista u Sao Paulo na kojoj su se okupile tisuće 'bajkera'.

Ekstremno desni predsjednik bio je na čelu povorke s otvorenom kacigom i bez maske, čime je prekršio pravila brazilske države Sao Paulo.

Vlasti te države objavile su da su Bolsonara kaznile sa 552 reala (oko 108 dolara) kao i njegovog sina Eduarda koji je član Kongresa i ministra za infrastrukturu Tarcisija Gomesa zato što nisu nosili masku i nisu poštivali mjere fizičkog razmaka za vrijeme skupa.

image
Miguel Schincariol/AFP
image
Miguel Schincariol/AFP

Bolsonaro, koji je pozvao na okupljanja širom Brazila u pripremi za predsjedničke izbore iduće godine, nije se osvrtao na upozorenja guvernera Sao Paula Joaoa Dorije, njegovog političkog suparnika, koji je rekao da će predsjednik biti kažnjen novčano ako ne bude poštivao zakone te države.

Bolsonaro se više puta usprotivio Doriji i drugim guvernerima oko mjera koje su oni uveli radi borbe protiv koronavirusa, od koga je umrlo gotovo 484.000 ljudi u Brazilu.

Obraćajući se grupi pristaša koji su mahali zastavama Bolsonaro je ponovno govorio protiv nošenja maske.

Predsjednik smatra da cijepljene osobe ne trebaju nositi maske. "Nemoguće je da cijepljena osoba prenosi virus", rekao je on.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:02