MASOVNI UBOJICA

Breivik: U Europi ima još 80 antiislamskih ćelija! Policija: Djelovao je sam

Breivik će uskoro napustiti samicu, ali i dalje će biti u izolaciji zbog vlastite sigurnosti
Bomb and terror suspect Anders Behring Breivik (red top) leaves the courthouse in a police car in Oslo on July 25, 2011, after the hearing to decide his further detention. Breivik will be held in solitary confinement for the first four weeks, with a ban on all communication with the outside world in a bid to aid a police investigation into his acts.AFP Photo Jon-Are Berg-Jacobsen / Aftenposten
 Jon-Are Berg-Jacobsen

Norveški terorist Behring Breivik , koji je priznao ubojstvo 77 ljudi u svostrukim napadima u Oslu i na otoku Utoya, tvrdi kako u Europi postoji 80 anti-islamskih ćelija. Policija njegove izjave ozbiljno razmatra, ali naglašava kako ih ipak smatra neistinitima.

- Za vrijeme ispitivanja tvrdio je kako u Norveškoj postoje još dvije ćelije, a u Europi organizacija od 80 ljudi, još 80 ćelija - izjavio je Christian Hatlo iz norveške policije.

Kada su ga ulovili Breivik je tvrdio kako je njegova akcija 'samo početak', što su mnogi shvatili kao znak da u Europi, možda čak u Norveškoj, postoji mreža istomišljenika koji će nastaviti krvavi pohod. Policija je sve sigurnija kako je Breivik djelovao sam.

Zbog toga su ga odlučili izvaditi iz samice 17. listopada, u kojoj se nalazi od uhićenja 22. srpnja. Ipak, riječ je samo o tehnikaliji, jer će Breivik zbog vlastite sigurnosti ostati potpuno izoliran. Mnoge kriminalne organizacije su ga stavile na crnu listu i otvoreno zagovaraju njegovo ubojstvo tako da u normalnoj zatvorskoj populaciji ne bi bio siguran.

Očekuje se kako će suđenje za njegov zločin početi u prvoj polovici naredne godine, kada će morati odgovarati za ubojstvo 77 ljudi, od čega 69-oro djece na otoku Utoya .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 17:56