PRVA DAMA FRANCUSKE

Brigitte Macron tuži dvije žene zbog tvrdnje da je rođena kao muškarac

Tijekom predsjedničke kampanje 2017. godine, Macron je demantirao glasine da je homoseksualac

Brigitte Macron

 Valery Hache/AFP

Francuska prva dama Brigitte Macron tuži dvije žene koje tvrde da je rođena kao muškarac, što je pokrenulo salvu reakcija na društvenim mrežama uoči početka izborne kampanje za predsjedničke izbore na kojima se očekuje da će njezin suprug Emmanuel Macron tražiti novi mandat, rekao je pravni izvor u petak.

Prvo saslušanje zakazano je za 15. lipnja u Parizu zbog tvrdnji o povredi privatnosti i temeljnih osobnih prava te nezakonitom korištenju njezinih fotografija.

Odvjetnik Brigitte Macron nije htio komentirati tužbu o kojoj je prva izvijestila televizija M6 koja je navela da su je podnijeli njezino troje djece iz prvog braka te njezin brat.

Na društvenim mrežama se već mjesecima širi tvrdnja da je prva dama, nekoć Brigitte Trogneux, rođena kao muškarac imena Jean Michel Trogneux.

Tužba je podnesena protiv dvije žene, jedna je samoproglašena duhovnica, a druga je neovisna novinarka. Objavile su glasinu uz fotografije prve dame i njezine obitelji u prosincu na Youtubeu.

Ta objava poklopila se s porastom heštega #JeanMichelTrogneux na Twitteru i drugim mrežama.

Brak Emmanuela Macrona s 24 godine starijom suprugom, koju je upoznao dok je bila učiteljica, a on tinejdžer, zaokuplja medijsku pažnju u Francuskoj i inozemstvu.

Ovo nije prvi put da je par meta glasina o rodnoj i seksualnoj orijentaciji. Tijekom predsjedničke kampanje 2017. godine, Macron je demantirao glasine da je homoseksualac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2023 22:31