TURIZAM

Britanci objavili popis zemalja gdje će moći putovati, Hrvatska na narančastoj listi, evo što to znači

Na tom su popisu još Grčka, Španjolska, Italija, Slovenija, Bugarska, Egipat, Francuska, Njemačka i mnoge druge
 Bulent Kilic

Britanska Vlada napokon je otkrila semafor listu zelenih, narančastih i crvenih zemalja uz pomoć kojih će se definirati uvjeti i način kako će Britanci moći putovati izvan zemlje, jednom kad zabrana turističkih putovanja bude ukinuta.

Kako zasad stvari stoje, na zelenu listu, koja pretpostavlja mogućnost putovanja bez karantene i ograničenja, dospjelo je sve skupa 12 zemalja, a od mediteranskih je na popisu isključivo Portugal s otocima. Na listi se još od važnijih destinacija nalaze Australija, Brunei, Falklandsko otočje, Gibraltar, Island, Izrael, Novi Zeland i Singapur.

Najveći broj zemalja, pa tako i Hrvatska, dospio je na narančastu listu koja podrazumijeva da će Britanci koji će se vraćati iz ovih zemalja obavezno morati u 10-dnevnu karantenu te napraviti dva PCR testa - jedan na drugi, te drugi na osmi dan od povratka.

Na tom su popisu još Grčka, Španjolska, Italija, Slovenija, Bugarska, Egipat, Francuska, Njemačka i mnoge druge.

Kako je najavio državni tajnik za promet Grant Shapps, lista će se revidirati svaka tri tjedna, no zasad su preporuke da se u zemlje koje su na popisu narančastih i crvenih ne putuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 07:49