ZLOČIN NA PAGU

BRITANCI OBJAVILI REZULTATE ISTRAGE O UBOJSTVU NA ZRĆU 'Svi su bili pošpricani krvlju, a prije zločina u klubu se osjećala napetost'

 
Ugo Wilson (u krugu), Douglas Cane (desno)
 Luka Gerlanc / CROPIX, Facebook

Zadarsko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je početkom rujna optužnicu protiv 25-godišnjeg Britanca Douglasa Canea koji je krajem lipnja uhićen zbog ubojstva britanskog državljanina Uga Wilsona i pokušaja ubojstva sunarodnjaka ispred noćnog kluba na Zrću.

Tužiteljstvo Canea tereti da je 27. lipnja oko 5,30 sati, ispred noćnog kluba na plaži Zrće "nakon kratkotrajnog provociranja i svađe" sa žrtvom i dvojicom njegovih prijatelja 27-godišnjem Britancu zabio oštri predmet u lijevu stranu prsišta pa je "uslijed presječene vene i aorte iskrvario i preminuo".

Britanski The Sun objavio je rezultate istrage krvoprolića na Zrću koje se dogodilo ispred noćnog kluba Kalypso na plaži Zrće u Novalji. Svi sudionici krvavog incidenta bili su gosti popularnog Hideout festivala tijekom kojeg na tisuće Britanaca dolaze na Pag.

Posjetitelji festivala bili su pošpricani krvlju kada je Britanac proboden oštrim predmetom na hrvatskom glazbenom festivalu, piše The Sun. Ugo Wilson (26) želio je pomoći prijateljima koji su ušli u verbalni sukob s drugim Britancima, a dvojica njegovih frendova su također napadnuti i ozlijeđeni, prije nego što je Ugo, iz Barneta u Sjevernom Londonu teško ozlijeđen oštrim predmetom u predjelu prsišta.

Osumnjičeni je potom pobjegao s otoka Paga. Kako smo ranije pisali, uhićen je kasnije u splitskoj zračnoj luci. Kako bi prikrio identitet prije bijega je ošišao gustu crnu kosu i obrijao glavu.

Mrtvozornik William Dolman zaključio je da je Ugo Wilson ubijen nezakonito nakon što su iskazi najmanje troje ljudi te nadzorne kamere potvrdile da je izvan svake sumnje oštrim predmetom proboden u prsa i preminuo od posljedica zadobivenih ozljeda.

Svjedok Danijel Deeds, koji je bio u Wilsonovoj ekipi, rekao je da ih je skupina muškaraca s bijesom u očima promatrala u klubu i kada ih je on pitao u čemu je problem, odgovorili su da im njegova ekipa izgleda nepovjerljivo, pokazala je istraga.

Drugi svjedok je rekao je je Wilson prišao osumnjičenome, kojega je opisao kao mišićavog i snažnog, koji ga je odmah udario u gornji dio prsišta.

Ugo Wilson primio se za prsa dok je padao na pod. Njegovi su ga prijatelji potom dignuli i izveli iz kluba na parkiralište, a kasnije i u bolnicu gdje je podlegao ozljedama.

The Sun potom podsjeća da je Britanac Douglas Cane iz Greenwicha optužen za ubojstvo i pokušaj ubojstva u Hrvatskoj.

Sestra ubijenoga Emmanuela Mbazuigwe u priopćenju je poručila da je njezin brat bio umiješan u prepirku nakon koje je pokušao pomoći prijatelju koji se posvađao s drugim mladićem. Potom je završio u bolnici gdje je preminuo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:38