KRUNSKI DOKAZI

Britanci šokirani: Film o Lady Di dokazuje da je princeza znala da će ju ubiti u nesreći?

Kontroverzni film po prvi puta donosi i fotografije princeze Diane nastale svega nekoliko trenutaka nakon nesreće 1997. godine u Parizu
 Sipa

Šokantna paparazzi fotografija umiruće princeze Diane prvi će puta ugledati svjetlo dana u dokumentarcu 'Nezakonito ubijanje' koji bi se ovog petka trebao prikazati na filmskom festivalu u Cannesu, piše Daily Mail.

Devetesetminutni film režirao je i producirao britanski glumac Keith Allen koji je za to dobio snažnu potporu Mohameda Fayeda, oca Dodija Fayeda, Dianinog ljubavnika koji je s njom poginuo u teškom sudaru u pariškom tunelu 1997. godine.

U filmu se pojavljuju i crno bijele fotografije princeze Diane slikane svega nekoliko trenutaka nakon što se Mercedes sa slavnim parom zabio zid podvožnjaka. Na potresnim fotografija jasno se vidi plava kosa i crte lice Lady Di.

Isto tako, film donosi i snimku u kojoj Diana govori prijateljici kako ju kraljevska obitelj mrzi te da ju žele strpati u ludnicu. Princeza je spomenula da je i princ Charles planira ubiti u prometnoj nesreći što je povjerila prijateljici u pismu.

Dokumentarac će se prikazivati diljem svijeta, no ne i u Velikoj Britaniji što je Allena ponukalo da kaže: - Šteta jer u vrijeme kada uzbuđenje nedavnog kraljevskog vjenčanja republikance šalje u delirij, film bi bio dobro sredstvo smirenja.

Keith Allen, otac slavne britanske pjevačice Lily, dokumentarcem je već izazvao brojne kontroverze među bliskim prijateljima poginule princeze.

- Ako je to istina, to je posve odvratno. Činjenica da ljudi pokušavaju zaraditi novac, a upravo o tome je ovdje riječ, na Dianinoj smrti me... jednostavno nemam riječi - izjavila je Rosa Monckton, bliska prijateljica Lady Di koja je s njome bila na odmoru nekoliko tjedana prije smrti.

Film će pokušati dokazati kako je za nesreću princeze Diane odgovoran britanski establišment koji je njezinu smrt navodno isplanirao.

Podsjetimo, nakon višemjesečne istrage zaključeno je kako je za smrti Lady Di i DOdija kriv pijani vozač Henry Paul koji je također poginuo. Suodgovornost za nesreću sud je prebacio i na paparazze koji su na skuterima pratili par.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:17