BIZARNA TV TIRADA

‘Britanci su neuki i nepismeni skorojevići, a Johnson arogantna svinja... Uništit ćemo ih!‘

Škotska i Wales bit će neovisni, a Sjeverna Irska ujedinit će se s Irskom, zaprijetio je voditelj Vladimir Solovjov

Margarita Simonjan; Vladimir Solovjov

 Profimedia

Televizijski voditelj Vladimir Solovjov opet je u ruskom medijskom prostoru ostatku svijeta zaprijetio sudnjim danom. Glavni propagandist predsjednika Vladimira Putina ovoga puta najavio je kako će Rusija "uništiti Englesku golemom raketom Satan-2", ali pritom neće dirati Škotsku, Wales i Irsku.

Osim toga, Solovjov je članove britanske vlade, uključujući i šefa britanskih oružanih snaga, admirala Sir Tonyja Radakina, nazvao "arogantnim, neukim i nepismenim skorojevićima koji ne znaju ništa drugo osim krasti", prenosi Daily Mail.

Podsjetimo, voditelj je i prije prijetio uništenjem Velike Britanije hipersoničnim Sarmatom poznatim i pod nazivom Satan-2, interkontinentalnom balističkom raketom koja doseže brzinu do 15.880 kilometara na sat.

- Britanci, slušajte, probudite se... Jedini razlog zašto nemate egipatske piramide u britanskom muzeju je taj što ih fizički niste mogli ukrasti. A ukrali ste sve! Admiral Tony Radakin, ma čiji je on admiral? Što je taj čovjek postigao? Kad je i gdje njegovo britansko oružje ikoga pobijedilo? Potpuno su poludjeli, ti Britanci! I nama drže predavanja, a možemo im uništiti zemlju jednim Sarmatom - bjesnio je Solovjov.

Profesor Andrej Sidorov, dekan Fakulteta svjetske politike na Moskovskom državnom sveučilištu, ispravio ga je rekavši kako će biti potrebno više od jednoga Sarmata da se uništi Ujedinjeno Kraljevstvo, na što je TV voditelj odgovorio: "Nećemo dirati Škotsku. Škotska će biti neovisna. Wales je dosad bio miran i također će biti neovisan. A na Bidenov zahtjev, Sjeverna Irska ujedinit će se s Irskom... Union Jack bit će gotov".

U žustru televizijsku raspravu uključila se još jedna vodeća ruska propagandistica, Margarita Simonjan, voditeljica proputinovske televizijske mreže RT.

- Pogledajte ovu Liz Truss, pogledajte Borisa Johnsona. Oboje su personifikacija dugogodišnje britanske politike. Glavna karakteristika im je nevjerojatna mješavina ogromne arogancije i zvjerstva. Arogantna svinja je jaka, nema je u prirodi, ali mi je viđamo svaki dan - rekla je Simonjan pa s kolegom Solovjovim nastavila ismijavati Borisa Johnsona. Najviše ih je zabavljalo rugati se na račun njegova leta u RAF-ovom borbenom zrakoplovu Typhoon.

- Putin izgleda prirodno u avionu, a Boris Johnson je smiješan. On misli da je bik, ali svinja ne može biti bik, postoje zakoni prirode... Britanci grade svoju budućnost bez kulture, bez grijanja, zajedno s Ukrajinom. A mi pak moramo graditi našu budućnost s kulturom i grijanjem, ali bez Ukrajine... Jer Ukrajina u obliku u kakvom je bila dalje ne može postojati - zaključio je dvojac u bizarnom televizijskom istupu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 08:19