SVE IDE PO PLANU

Britanija ima gotovo 9 milijuna cijepljenih, samo u subotu imunizirali nevjerojatan broj ljudi

Ministar zdravstva Matt Hancock rekao je da je cijepljeno tri četvrtine stanovnika od 75 do 79 i četiri petine onih iznad 80 godina
Cijepljenje
 Oli Scarff/AFP

U subotu je rekordni broj od gotovo 600.000 ljudi u jednom danu dobio prvu dozu cjepiva u Britaniji, pokazali su službeni brojevi koje je u nedjelju objavila vlada a prenosi BBC, dok se ta zemlja približava broju od 9 milijuna cijepljenih.

U subotu je cijepljeno 598.389 ljudi, čime se ukupni broj cijepljenih približio brojci od 9 milijuna. Od njih, 491.053 je dobilo i drugu dozu.

Ministar zdravstva Matt Hancock rekao je da je oduševljen, dodajući da nas svaka doza cjepiva "približava jedan korak prema normalnom".

U video snimci postavljenoj na Twitter Hancock je rekao da je zahvalan "svakome tko je omogućio da se ovo dogodi", te je pojasnio da to znači da je cijepljeno tri četvrtine stanovnika u dobi od 75 do 79 godina i četiri petine onih iznad 80.

Velika Britanija približava se broju od 4 milijuna zaraženih od početka pandemije, i po tome je četvrta u svijetu i prva u Europi. Umrlo je ukupno 106.158 ljudi, po čemu je također prva u cijeloj Europi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 08:20