VRAĆA SE KUĆI

BRITANKA KOJA JE SKOČILA S BRODA OPET SE SUSRELA S DEČKOM, OGLASILA SE I NJEGOVA BIVŠA ŽENA 'I ja bih skočila da sam morala biti s njim na brodu!'

 
 REUTERS

Britanka Kay Longstaff (46) koja je pala u more s putničkog broda 'Norveška zvijezda' u Lošinjskom akvatoriju, koji je plovio za Veneciju, a pronašla ju je hrvatska obalna straža, stigla je do Venecije, gdje se ponovno susrela s obitelji i svojim dečkom.

Bivša stjuardesa koja je navodno pijana skočila s broda u Jadransko more, za tu je obiteljsku večeru odjenula crvenu haljinu. Ona i njezin dečko Craig Rayment emotivno su se pozdravili s rođacima u hotelu u Veneciji, nakon čega se ona pripremila za povratak kući, javlja Daily Mail.

Oglasila se i bivša supruga Kayinog dečka, 38-godišnja Kelly Rayment, koja je rekla da bi i ona skočila s broda da je morala s njim provoditi vrijeme na krstarenju. Taj se par vjenčao 2014. godine na Gibraltaru, no nedugo nakon toga su se rastali.

'Da sam ja bila s njim na brodu, također bi pokušala pobjeći na bilo koji način. Craig nije baš divna osoba kada pije. On na krstarenju je recept za katastrofu. Mogu zamisliti kako joj je bilo', rekla je bivša gospođa Rayment za britanski Mirror.

Stjuardesa i njezin dečko su se smijali i šalili nakon što su se konačno opustili i zaboravili da je ona provela 10 sati u moru dok nije spašena. Čini se da znakova stresa od vremena provedenog u moru, kad je bila tako blizu smrti, više nema. Nakon svega je noć provela na psihijatriji u Puli, gdje je bila na promatranju. Liječnici su ju pregledali zbog akutnog stresa, no zaključili su da je zdrava.

Obalna straža RH

Obalna straža

'To se dogodilo i oni sada to samo žele zaboraviti. Mi smo obitelj i brinemo jedni za druge. Puno toga što je bilo rečeno o tom događaju nije istina, navodni prijatelji i ljudi koji su bili na brodu zapravo ništa ne znaju', rekao je jedan rođak nakon obiteljske večere u Veneciji.

U međuvremenu je Longstaff izbrisala svoje profile na društvenim mrežama Facebook i Twitter.

Mediji su pisali da je Longstaff bila pijana kad je pala s Norveške zvijezde u Hrvatskoj. Zadobila je ozljedu lica od pada u vodu, a već se htjela predati kad su ju konačno pronašli pripadnici obalne straže i spasili ju. Hrvatskim je medijima zatim rekla da je pala s broda i da je sretna što je preživjela. Ipak, putnici s broda rekli su da je bila pijana i da se svađala s partnerom uoči tog incidenta. Jedan je član posade rekao da je skočila s palube i da se ne radi o nesreći, a i on je vidio da se sve dogodilo nakon svađe. Putnici tvrde da je sve snimljeno nadzornim kamerama broda, koje pokazuju da je Longstaff sama prešla rub palube i skočila u more.

Talijanske vlasti su priopćile isto, rekavši da je i njezin dečko potvrdio da je Longstaff puno pila te da su se posvađali. Iduće čega se on sjeća je da ga je posada broda probudila i rekla mu da je njegova djevojka nestala te da su pronašli njezine stvari. Obalna straža je tada preuzela potragu, a brod je nastavio ploviti prema Veneciji.

Obalna straža

Lovro Orešković, zapovjednik obalne straže Cavtat rekao je da im je trebalo samo pet minuta da ju pronađu nakon što su došli do tog dijela mora gdje je prijavljen njezin nestanak.

'Želimo joj sve najbolje u njezinom novom životu. Kažem novom jer je ovo kao da je umrla i ponovno se rodila', rekao je Orešković.

Jučer se oglasio i njezin otac, 76-godišnji Ron Longstaff, rekavši da je njegova kći prava heroina i da je jako ponosan na nju. Dodao je da su joj u preživljavanju sigurno pomogle vještine koje je stekla kao stjuardesa, kao i fizička kondicija koju je stekla vježbanjem joge. Njezin je otac odbacio tvrdnje o tome da je Kay sama skočila s broda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:40