KRVAVA PLJAČKA

Britanka u Grčkoj mučena i ubijena pred očima supruga: ‘Ona je vrištala, molio sam ih da prestanu‘

Htjeli su još novca i nakit pa su uperili pištolj u njihovu 11-mjesečnu kći, a onda zadavili Caroline kad je počela zazivati upomoć
 Eurokinissi/Zuma Press/Profi

Suprug Britanke zadavljene prilikom pljačke njihovog zajedničkog doma u Grčkoj opisao je noćnu moru kroz koju je prolazio u utorak oko 4 sata ujutro dok je molio pljačkaše da ne ozlijede njegovu obitelj u trenutku kad je jedan od njih prislonio pištolj na sljepoočnicu njegove kćerkice.

Charalambos Anagnostopoulos (33), pilot helikoptera, spavao je u krevetu sa suprugom Caroline Crouch (20) i njihovom 11-mjesečnom djevojčicom kada su tri lopova upala u njihov dom u blizini Atene.

Policiji je kazao kako su provalnici bili maskirani i naoružani te da su ga zavezali na podu, a njegovu suprugu za krevet prije nego li su zahtijevali da im kažu gdje je novac.

image
Eurokinissi/Zuma Press/Profimedia

Naime, par je imao veliku količinu gotovine u kući jer su nedavno kupili komad zemlje i radnicima su trebali platiti izvođenje radova. Sakrili su ga u kutiji za Monopoly - otkrio je provalnicima kako bi spasio svoje voljene od mučenja.

No njima to nije bilo dovoljno. Htjeli su još novca i nakit pa su uperili pištolj u malenu, a onda zadavili Caroline s parom traperica kad je počela vrištati, pišu grčke novine Dawn.

- Čuo sam ženu kako vrišti upomoć dok je bila zavezana za krevet, a ja sam bi zavezan na podu. Vikali smo da nas ne ozlijede. Beba je plakala, moja žena je plakala, a netko od njih je tražio po kući novac i nakit. Odjednom su izašli iz sobe, a moja supruga je utihnula.

- Ne želim da itko proživi ovo što smo mi proživjeli prošle noći. Noćna mora. Molili smo ih da nas ne ozlijede, rekli im gdje je novac i da nas puste na miru. Policija će ih uhvatiti - kazao je Anagnostopoulos koji je nekako uspio doći do mobitela i nosom pozvati hitnu nakon čega su on i njegova kći prevezeni u bolnicu na pregled.

- Ovo ubojstvo je grozan zločin izveden s nevjerojatnom okrutnošću - rekao je Kleanthis Papagiannopoulos, glasnogovornik grčke policije. 'Takva je brutalnost rijetka u našoj zemlji.

image
Caroline Crouch
Instagram

Grčka vlada ponudila je u utorak nagradu od 300.000 eura svima koji se jave s informacijama koje vode do uhićenja bande.

Policija ispituje prijatelje, susjede i rođake kako bi saznali je li tko od njih dao nekome informaciju novcu koje je par držao u kući.

Prije nego li su upali u kuću provalnici su onesposobili nadzorne kamere, pa ušli kroz podrum, a prije supruge pilota zadavili su i njihovog psa.

Anagnostopoulos je kazao kako je trojac pričao stranim jezikom no kako on nije mogao prepoznati o kojem je jeziku riječ.

Caroline i Anagnostopoulos upoznali su se 2017., a vjenčali su se u srpnju 2019. u Portugalu.

Caroline Crouch rođena je na otoku Alonissos 2001. godine od oca Britanca i majke Filipinke, a udala se za svog supruga pilota 2017. godine.

Hobiji su joj bili kickboxing i ronjenje. Živjela je u Glyka Nera od 2019. godine i bila je studentica na Sveučilištu u Pireju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 07:24