PROMICANJE UGLEDA I UTJECAJA

Britanska kraljevska obitelj traži šefa društvenih mreža za kraljicu Elizabetu II.

Kraljica Elizabeta
 Tolga Akmen / REUTERS

Britanska kraljevska obitelj u subotu je objavila natječaj za voditelja društvenih medija koji će promicati "ugled i utjecaj" kraljice Elizabete II. i drugih članova kraljevske obitelji u svijetu.

Novi "šef digitalne službe" vodit će maleni tim koji će "pronalaziti nove načine očuvanja kraljičine prisutnosti u javnosti i na međunarodnoj pozornici", rekla je Buckinghamska palača.

"Zbog toga je rad za kraljevsku obitelj izniman", poručuje budućim zaposlenicima nudeći godišnju plaću od 54.000 do 60.000 eura.

"Uloga Kraljevskih komunikacija je upoznati svjetsku javnost s ulogom i s radom kraljevske obitelji", istaknula je palača u objavi natječaja.

"Bilo da pišete o državnom posjetu, o svečanoj dodjeli nagrade ili o djelatnostima kraljevske kuće, morate se brinuti da naši digitalni mediji neprestano potiču zanimanje i dopiru do široke publike".

Kritika kraljevske obitelji na društvenim mrežama i medijima pojačala se posljednjih mjeseci nakon niza napisa o prijateljstvu kraljičina sina, princa Andrewa i pokojnog američkog financijaša Jeffreyja Epsteina proglašenog krivim za silovanje.

Princ Harry, kraljičin unuk, žali se od 2016. na progon i uznemiravanje supruge Meghan, vojvotkinje od Sussexa, u britanskim novinama i na društvenim mrežama.

Buckinghamska palača je u ožujku objavila smjernice za svoje društvene medije i upozorila sve koji objavljuju rasističke, seksističke i neprimjerene komentare upozorila da će biti blokirani a njihove poruke biti uklonjene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. veljača 2023 19:39