PHILIPOV POGREB

Britanska kraljica presudila o odjeći za sprovod: ‘Evo što prinčevi moraju nositi!‘

U takvim prigodama članovi kraljevske obitelji su u vojnim su odorama, no problem se pojavio oko prinčeva Harryja i Andrewa
Prinčevi Harry i William
 Goff Photos/Profimedia

Britanska kraljica Elizabeta presudila je u sporu oko odjeće muških članova kraljevske obitelji na sprovodu njezina supruga princa Philipa, prenijeli su u četvrtak britanski mediji.

Princ Philip umro je prošlog tjedna u dobi od 99 godina i njegov sprovod bit će u dvorcu Windsor u subotu.

Tradicionalno u takvim prigodama članovi kraljevske obitelji su u vojnim su odorama koje odražavaju počasne vojne titule, no problem se pojavio oko vojnih odora prinčeva Harryja i Andrewa.

Harry (36) koji je napustio kraljevske dužnosti i izgubio vojna pokroviteljstva nakon što je odselio u SAD sa suprugom Meghan i sinom Archiejem, prema britanskim medijima, želio je djeda ispratiti u uniformi koju je nosio za svoje vjenčanje.

Andrew (61) koji se povukao iz službenih kraljevskih dužnosti nakon skandala vezanog uz američkog bogataša Jeffreya Epsteina optuženog za podvođenje djevojaka, prema medijima želio je na očevu sprovodu biti u admiralskoj odori.

Dodatno je priču zakompliciralo to što su dvojica prinčeva jedini koji su bili u aktivnoj vojnoj službi, Harry u Afghanistanu i Andrew 1982. u sukobu na Falklandskom otočju.

Buckinghamska palača odbila je komentirati no Daily Mail je prenio da je kraljica odlučila da će svi muški članovi biti u tamnim odijelima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2022 19:05