OBUSTAVLJEN POSTUPAK

Britanska policija neće nastaviti istragu protiv princa Andrewa zbog seksualnog nasilja

On se morao odreći kraljevskih dužnosti zbog prijateljstva s milijaderom Epsteinom, koji je počinio samoubojstvo u zatvoru
Princ Andrew
 Lillian Suwanrumpha/Afp/Profimedia

Britanska policija objavila je u ponedjeljak da neće poduzimati daljnja postupanja nakon što je razmotrila dokaze u vezi optužbi za spolno zlostavljanje protiv princa Andrewa, sina kraljice Elizabete II., te pokojnog američkog financijaša Jeffreyja Epsteina.

Načelnica londonske policije Cressida Dick kazala je u kolovozu da će detektivi treći put ispitati optužbe premda neće otvoriti istragu nakon što je Virginia Giuffre u SAD-u podnijela tužbu optuživši princa za silovanje, što on niječe.

Cressida Dick kazala je tada da "nitko nije iznad zakona".

Policija je u ponedjeljak priopćila da je razmotrila dokument objavljen u kolovozu u sklopu američke tužbe i da neće poduzimati daljnja postupanja.

Giuffre (38) optužuje princa Andrewa da ju je kao maloljetnicu prisilio na spolni odnos u londonskom domu Epsteinove dugogodišnje poznanice Ghislaine Maxwell.

Tvrdi da ju je Andrew (61) zlostavljao i u Epsteinovoj kući na Manhattanu te na njegovu privatnom otoku na Američkim Djevičanskim Otocima.

Princ Andrew optužbe odbacuje i niječe da je s njom imao ikakve veze.

On se morao odreći kraljevskih dužnosti zbog prijateljstva s milijaderom Epsteinom, koji je počinio samoubojstvo u zatvoru na Manhattanu 2019.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2023 16:15