LICA UBOJICA

BRITANSKA POLICIJA OBJAVILA IMENA I FOTOGRAFIJE RUSA KOJI SU OTROVALI DVOSTRUKOG ŠPIJUNA SKRIPALJA 'Imamo dovoljno dokaza protiv njih!'

Alexandar Petrov i Ruslan Boshirov, Rusi osumnjičeni za trovanje bivšeg špijuna Sergeja Skripala i njegove kćeri Julije
 Met police

Dvojica ruskih državljana osumnjičeni su za trovanje bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćeri Julije.

Ima dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv Alexandra Petrova i Ruslana Boshirova zbog napada u Salisburiju, potvrdila je policija, javlja BBC.

Dvojica muškaraca su u 40-im godinama, a smatra se da su navedena imena zapravo njihovi pseudonimi.

Sergej Skripalj (66) i njegova kći Julija (33) otrovani su nervnim agentom novičokom u ožujku. Policija je sada priopćila da ima dovoljno dokaza za podizanje optužnice te da je u interesu javnosti da se Petrova i Boshirova optuži.

Britanska policija je priopćila da su dvojica muškaraca stigli na aerodrom Gatwick iz Moskve 2. ožujka te da su odsjeli u City Stay Hotelu u istočnom Londonu, nakon čega su 4. ožujka otputovali u Salisbury, gdje su novičokom kontaminirali ulazna vrata Sergeja Skripala.

Optužuje ih se za planiranje ubojstva Sergeja Skripalja, Julije Skripalj i Nicka Baileya, korištenje i posjed nervnog agenta koji je zabranjen te za uzrokovanje teških tjelesnih ozljeda Julije Skripalj i narednika Nicka Baileya, koji se i sam razbolio prilikom intervencije u Salisburyju.

Britanska premijerka Theresa May kasnije bi trebala dati službenu izjavu o ovoj istrazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:24