SUROGAT MAJKA

Britanska tajnica: Rodit ću unuče Osami bin Ladenu

L. Pollard uskoro putuje u Francusku, gdje bi trebala provjeriti je li implantacija triju embrija nastala od bračnog para Bin Laden rezultirala začećem
Al Qaeda leader Osama bin Laden addresses a news conference in Afghanistan in this May 26, 1998 file photo. Bin Laden urged European nations in an new audio tape aired on September 25, 2009 to withdraw their troops from Afghanistan. REUTERS/Stringer (AFGHANISTAN HEADSHOT IMAGES OF THE DAY)
 REUTERS

Mlada Louise Pollard već je dva puta bila surogat-majka za parove koji ne mogu začeti dijete, ali njezin je novi “angažman” izazvao velik publicitet - dijete koje bi 24-godišnja Britanka uskoro mogla roditi bit će unuče najtraženijega terorista na svijetu Osame bin Ladena.

L. Pollard, koja je po zanimanju tajnica, nedavno je dobila poziv od Britanke Jane Felix Browne, 53-godišnjakinje koja iza sebe ima šest brakova, troje djece i petero unučadi. Britanskoj je javnosti J. F. Browne puno poznatija pod imenom Zaina al-Sabah bin Laden, koje je preuzela kada se prije četiri godine udala za Omara bin Ladena, najstarijeg sina od ukupno devetero djece šefa terorističke mreže al-Qa’ida.

Par se upoznao u Egiptu, a sada žele imati dijete te su zbog zdravstvenih problema koje ima Zaina i njezinih godina odlučili posegnuti za umjetnom oplodnjom. L. Pollard trenutačno u svojoj maternici nosi tri embrija stvorena uporabom Omarove sperme i Zaininih jajašca. Riječ je o drugom pokušaju oplodnje i, kako piše Daily Mail, surogat-majka osjeća kako bi ovaj put moglo uspjeti.

- Zaina i ja razgovarali smo ovaj tjedan i rekla sam joj kako imam predosjećaj da sam trudna. No, nisam još željela raditi test, jer bi nam to moglo donijeti lošu sreću - rekla je L. Pollard koja će uskoro ponovno otputovati u Francusku, gdje se obavlja cijela procedura, nakon što je Omaru zabranjen ulazak u Britaniju.

Britanka je iz razumljivih razloga željela da sve ostane u tajnosti, ali pošto su mediji otkrili cijelu priču, ona i njezina moguća trudnoća postali su jednom od napraćenijih tema u zemlji. Louise Pollard našla se pod pritiskom, a jedan od prvih koji joj je pružio potporu jest Omar bin Laden koji je odmah nazvao surogat-majku svojega djeteta.

- Pitao me je kako sam i rekao mi da bez obzira na to koliko me kritiziraju moram zapamtiti da on nije njegov otac. Ponovio mi je ono što je rekao puno puta, da mrzi svoga oca zbog onoga što je učinio i da suosjeća s njegovim žrtvama. Rekao mi je i kako bi za njega značilo sve na svijetu kad bih njemu i Zaini rodila dijete - prepričala je nedavni razgovor s Omarom bin Ladenom L. Pollard.

Za Daily Mail ekskluzivno je rekla da je i sama bila u dilemi kada ju je Zaina bin Laden prvi put kontaktirala. Dapače, da ju je odbila jer se nije željela naći u središtu kontroverzi te biti objekt mržnje zbog toga što je rodila britansko unuče omrznutom teroristu.

- Međutim, te sam noći razmišljala o tome kako nitko neće pomoći tim ljudima ako im ja ne pomognem. A surogat-majka sam i postala zato da bih mogla pomagati ljudima - rekla je 24-godišnja Britanka koja je Bin Ladenove opisala kao “fini par koji očajnički želi dijete” te dodala kako se nimalo ne srami što im pomaže.

Omar bin Laden već je nekoliko puta predavao aplikaciju za britansku vizu, ali je uvijek bio odbijen. Činjenica da bi mogao dobiti dijete s britanskim državljanstvom mogla bi mu olakšati dobivanje boravka u toj državi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 14:03