ZARAZA

Britanska vojska zbog 59 pozitivnih vojnika zatvara školu za nuklearne, biološke i kemijske prijetnje

Još se provodi istraga da bi se utvrdilo kako se virus mogao u toj mjeri proširiti školom
 Glories Francois/abaca/Abaca Press/Profimedia

Britanska varijanta covida-19 toliko je zarazna da je, po svemu sudeći, primorala švicarsku vojsku na zatvaranje obrazovnog centra specijaliziranog u borbi protiv - bakterioloških (bioloških), kemijskih i nuklearnih prijetnji.

Pedeset devet vojnika bilo je pozitivno na testu na covid-19 u vojnoj školi NBC 77 u mjestu Spiez u središnjem dijelu Švicarske, a još 87 osoba moralo je u izolaciju, objavilo je ministarstvo obrane.

Škola pruža osnovna znanja vojnicima i časnicima u području nuklearnih, bioloških i kemijskih prijetnji (NBC), stoji na njezinoj mrežnoj stranici, no sada ima samo 200 vojnika i nastava je "privremeno morala biti prekinuta".

"Srećom, nemamo nijedan težak slučaj", svi su vojnici u izolaciji i pružena im je skrb na licu mjesta, navodi ministarstvo obrane.

"Još se provodi istraga da bi se utvrdilo kako se virus mogao u toj mjeri proširiti školom", dodaje i pritom izražava zadovoljstvo što su primijenjene zaštitne mjere "omogućile da se izbjegne širenje (virusa) izvan škole".

Analizom su za sada utvrđene zaraze britanskom varijantom B.1.1.7 bolesti SARS-Cov-2, koja je zaraznija od prvog virusa koji se pojavio u Švicarskoj.

Pandemija je vrlo raširena u Švicarskoj te je savezna vlada za nekoliko tjedana produljila određena ograničenja kao što su zatvaranje barova, restorana, uključivo terase.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:13