TERORISTIČKA IDEJA

BRITANSKE SLUŽBE NA NOGAMA 'ISIS isplanirao atentat na kraljicu Elizabetu II, pokušat će je napasti već sljedeću subotu'

Queen of Great Britain of United Kingdom and Northern Ireland Elizabeth II and prince Philip arriving at the Airport Tegel in Berlin for their visit in Germany./SIPA_074428/Credit:DROESE/SIPA/1506240751 *** Local Caption *** 00716628
 DROESE/SIPA

Britanija će sljedeći vikend organizirati svečanost povodom 70 godina od okončanja Drugoga svjetskog rata, a Mail on Sunday piše da je tamošnja policija u velikoj utrci s vremenom kako bi osujetila provedbu navodnog plana Islamske države da u subotu tijekom ceremonije izvede atentat na kraljicu Elizabetu II.

Kako tvrdi taj tabloid, na noge su dignuti policija i MI5, koji nastoje učiniti sve ne bi li spriječili britanske pripadnike ISIS-a da, prema naredbi svojih zapovjednika iz centrale Islamske države u Siriji, smaknu kraljicu aktivirajući improviziranu eksplozivnu napravu u ekspres loncu, sličnu onoj koja je izazvala krvoproliće i kaos na Bostonskom maratonu.

Proslava 70. obljetnice pobjede nad Japanom bit će organizirana u samom središtu Londona, a na njoj se očekuje veći broj građana i visokih uzvanika. Dođe li do napada o kojemu piše Mail on Sunday, bio bi to pravi teroristički 'spektakl' i dokaz da su lokalni ekstremisti doista u stanju posijati kaos u Britaniji i njezinoj prijestolnici.

Pozivajući se na neimenovane izvore, list navodi da su sigurnosne službe užurbano počele revidirati svoje planove osiguranja ceremonije nakon što su nedavno otkrile vrlo konkretnu prijetnju usmjerenu prema samoj kraljici te princu Charlesu i drugim članovima kraljevske obitelji, koji bi također trebali biti na subotnjoj ceremoniji.

Čim je čula za prijetnju atentatom, kraljica Elizabeta II se navodno zainatila i ne pada joj na pamet odustati od sudjelovanja u proslavi ratne pobjede i odavanja počasti palim borcima. Službeno, Buckinghamska palača je bez komentara.

Unatoč otkrivenoj prijetnji, zasad nema uhićenih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:03