NIŠTA OD NADMOĆI

Britanski analitičari: ‘Ruske zračne snage zakazale su u Ukrajini, razlog se čini dosta očitim‘

Rusi ne mogu ostvariti potpunu zračnu nadmoć i do sada su djelovali tako da su izbjegavali rizične situacije

Olupina oborenog ruskog borbenog aviona Su-35S

 General Staff Of The Armed Forces Of Ukraine/cover Images/instarimages.com/Instar Images/Profimedia/General Staff Of The Armed Forces Of Ukraine/cover

Ministarstvo obrane Velike Britanije objavilo je u ponedjeljak izvještaj u kojem stoji da su rusko ratno zrakoplovstvo i ruske kopnene snage tijekom vikenda bili fokusirani na središnji Donbas, javlja The Guardian.

Uz to, Ministarstvo je reklo da se rusko ratno zrakoplovstvo tijekom rata u Ukrajini nije iskazalo, odnosno da je pokazalo manje nego što se od njega očekivalo.

- Nije uspjelo pružati konstantnu zračnu podršku i to je jedan od najvažnijih faktora zbog kojih je Rusija u Ukrajini ostvarila prilično ograničen uspjeh - rekli su Britanci.

- Rusi ne mogu ostvariti potpunu zračnu nadmoć i do sada su djelovali tako da su izbjegavali rizične situacije. Rijetko su kada duboko ulazili u ukrajinski teritorij - dodali su Britanci.

- S nekima od problema s kojima se susrelo rusko ratno zrakoplovstvo susrele su se i ruske kopnene snage. Vježbe koje su izvodile ruske zračne snage godinama su bile strogo režirane i osmišljavane tako da impresioniraju visoke dužnosnike, a ne da potiču razvijanje inicijative među zračnim snagama i posadama letjelica - zaključili su Britanci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:00