RATNI ZLOČIN

Britanski ministar masakr u Ukrajini usporedio s genocidom u BiH: ‘Ovo je masovno ubojstvo neviđeno od ‘95.‘

Kremlj je priopćio da su zapadne tvrdnje da su ruski vojnici počinili ratni zločin u Buči ‘monstruozna krivotvorina‘

Žena iz Buče koja plače nad grobom svog muža

 Narciso Contreras

Svijet mora djelovati kako bi zaustavio masovna ubojstva u Ukrajini, rekao je u srijedu britanski ministar zdravstva Sajid Javid, uspoređujući izvješća o ubojstvima civila u Ukrajini s genocidom u Bosni i Hercegovini 1995. godine.

Otkako su se ruske snage povukle iz gradova i sela oko ukrajinskog glavnog grada Kijeva, ukrajinski vojnici novinarima pokazuju trupla, kako kažu, civila koje su ubile ruske snage, uništene kuće i spaljene automobile.

image

Uništena oklopna vozila na ulicama Buče.

Genya Savilov

"Ovo je masovno ubojstvo neviđenih razmjera u Europi. Mislim da ovakvo nismo vidjeli od 1995.", rekao je Javid za BBC televiziju.

Snage bosanskih Srba zauzele su u srpnju 1995. "sigurnu zonu" Ujedinjenih naroda u Srebrenici i masakrirali muškarce i dječake, a to se smatra najgorim zločinom u Europi od Drugog svjetskog rata.

"Ne želim obilježavati još jedan genocid u Europi za nekoliko godina. Mi imamo moć, svijet ima moć da to zaustavi i mora djelovati", rekao je Javid.

image

Uništene ulice Buče.

Genya Savilov

Kremlj je u utorak priopćio da su zapadne tvrdnje da su ruski vojnici počinili ratni zločin ubijanjem civila u Buči "monstruozna krivotvorina" osmišljena kako bi se ocrnila ruska vojska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:43