KAŽE DA SE KRIVO IZRAZIO

Britanski ministar zdravstva se ispričao jer je pozvao narod da nauči živjeti s koronom, a ne povlačiti se pred njom

‘Želio sam izraziti zahvalnost što nam cjepiva pomažu u zajedničkoj borbi i odabrao pogrešne riječi‘, kazao je Sajid Javid
Sajid Javid
 Tolga Akmen/AFP

Britanski ministar zdravstva Sajid Javid ispričao se nakon što je rekao da se ljudi više ne bi trebali ''povlačiti'' pred koronavirusom, objavio je u nedjelju BBC.

Javid je na Twitteru napisao da se potpuno oporavio od koronavirusa tjedan dana nakon pozitivnog testa na covid-19.

Laburisti su ga optužili da obezvrjeđuje one koji poštuju epidemiološke propise, a osnivač udruge žrtava koje su podlegle bolesti ocijenio je njegove komentare 'izuzetno neosjetljivima'.

"Izabrao sam krive riječi i iskreno se ispričavam", izjavio je Javid. "Izrazio sam zahvalnost što nam cjepiva pomažu u zajedničkoj borbi", dodao je.

U novom tvitu, ministar je napisao da je obrisao izvornu objavu dodajući: "Kao i mnogi drugi, i ja sam izgubio najmilije zbog ovog groznog virusa i nikad ne bih umanjio njegov utjecaj".

Javidov subotnji tvit glasio je: "Potpuni oporavak od covida tjedan dana nakon pozitivnog testa. Simptomi su bili vrlo blagi zahvaljujući odličnim cjepivima. Molim vas, ako još niste, cijepite se da možemo živjeti s virusom, a ne da se pred njim povlačimo."

Sajid Javid je na poziciji ministra zdravstva prošli mjesec zamijenio Matta Hancocka koji je dao ostavku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. siječanj 2022 03:59