DOLAZI LI DJED MRAZ?

Britanski premijer odgovorio na pismo dječaka (8): ‘Nazvao sam Sjeverni pol, evo što kažu...‘

Pandemija koronavirusa ni ove godine neće spriječiti Djeda Božićnjaka u isporuci darova, napisao je Boris Johnson
Pismo dječaka, Boris Johnson i odgovor britanskog premijera
 Twitter, AFP

Pandemija koronavirusa ni ove godine neće spriječiti Djeda Božićnjaka u isporuci darova, napisao je u pismu objavljenom u srijedu britanski premijer Boris Johnson, pozivajući se na medicinske stručnjake koji su rekli da ne postoji zdravstveni rizik za djecu ako se pridržavaju pravila.

Johnson je odgovorio osmogodišnjem Montiju koji mu je pisao postavivši pitanje hoće li Djed Božićnjak ove godine moći dostaviti darove.

Monti je u rukom pisanoj poruci britansku vladu upitao je li razmotrila problem ovogodišnjeg dolaska Djeda Božićnjaka: "Shvaćam da ste vrlo zauzeti, ali možete li o tome porazgovarati sa znanstvenicima."

Johnson je Montijevo pismo objavio na Twitteru uz kopiju svojeg odgovora.

"Nazvao sam Sjeverni pol i mogu ti reći da je Djed Božićnjak spreman i nestrpljivo očekuje polazak, kao i Rudolph i svi ostali sobovi. Glavni liječnik zamolio me da ti prenesem sljedeće: Pod uvjetom da se Djed Božićnjak ponaša na svoj uobičajeno odgovoran način te da posao obavi brzo i sigurno, nema opasnosti ni za tvoje ni za njegovo zdravlje."

Johnson je napisao i da je već dobio puno pisama o ovoj važnoj temi te je podržao Montijev prijedlog da se pokraj kolačića koji će dočekati Djeda Božićnjaka postavi i bočica s dezinficijensom.

Ranije ove godine novozelandska premijerka Jacinda Ardern reagirala je na sličan način, nastojeći uvjeriti svoje mlade sugrađane da će i Uskršnji zeko i Zubić vila doći i ove godine jer je riječ o iznimno važnim radnicima koji će svoj posao moći obavljati i nakon završetka pandemije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. kolovoz 2022 09:14