DOBROVOLJAC U KIJEVU

Britanski snajperist: ‘Kijev nikada neće pasti, pa ti Ukrajinci su kao talibani na steroidima!‘

Bivši kaplar 2. bojne Kraljevske pukovnije Princess of Wales, nalazi se u Ukrajini gdje pomaže u obrani Kijeva

Ukrajinski vojnik u Kijevu

 Jamie Wiseman/Dmg Media/Profimedia

Umirovljeni britanski snajperist, koji se pridružio borbama u Ukrajini, tvrdi da se snage ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog bore poput "talibana na steroidima".

Shane Matthews, bivši kaplar iz 2. bojne Kraljevske pukovnije Princess of Wales, trenutačno je stacioniran u Kijevu i pomaže u obrani grada protiv nadolazećih snaga ruskog predsjednika Vladimira Putina, prenosi The Mirror.

Unatoč vojnoj nadmoći, Rusija do sada nije uspjela zauzeti glavni grad, jedan od ključnih ciljeva ruske vojske.

Matthews, koji se borio u Iraku i Afganistanu, rekao je za Daily Mail kako ne vjeruje da će Kijev pasti pred okupatorima, navodi Mirror.

"Ukrajinsko topništvo je potpuno razbilo Ruse dok sam držao jednu od svojih medicinskih lekcija. Očigledno Rusi nemaju obrambene pozicije u Irpinu, tako da ih ukrajinski dečki apsolutno razbijaju, što je dobra vijest", rekao je Matthews.

"Taktika gerilskog rata koju koriste Ukrajinci je nešto od čega se jednostavno ne možete obraniti, to je nešto kao 'talibani na steroidima'", dodao je.

Matthews je odletio u Poljsku odakle su ga prevezli do glavnog grada Ukrajine kako bi pomogao Ukrajincima da se pripreme za brutalne napade ruskih snaga.

'Rusi raspolažu golemom snagom'

Prošlog tjedna britanski podministar za oružane snage, James Heappey, izjavio je kako vojnici i veterani ne bi trebali odlaziti u Ukrajinu kako bi se pridružili borbi protiv Rusije.

"Ništa dobro ne dolazi od toga da britanski službenici ili veterani odlaze u Ukrajinu biti dio toga", rekao je on.

No, bivši vojni časnik kaže da britanska javnost, posebno vojnici i vojnikinje koji imaju "dubok osjećaj da žele učiniti pravu stvar", moraju znati što se događa iza kulisa.

"Moć ruske vojske još je uvijek uperena uvijek protiv njih (Ukrajine). Oni raspolažu golemom snagom", upozorio je Matthews.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:04