KOBNI GODIŠNJI

BRITANSKI TURIST UMRO NA ODMORU U ROVINJU Hrvatski liječnici zaključili su da je uzrok smrti krvni ugrušak, ali nakon obdukcije došlo je do preokreta

 
Rovinj
 Davor Zunic / CROPIX

Britanski turist Allan Brown (83) ugušio se dok je na ljetovanju u Hrvatskoj jeo pileći kebab na štapiću, piše Metro. Brown je kebab naručio nakon cijelodnevnog razgledavanja Rovinja sa suprugom Jean.

Brown se prije smrti bio žalio svojoj ženi da je piletina koja mu je 24. rujna prošle godine poslužena u Hotelu Istra malo žilava i da se osjeća kao da mu se dio piletine zaglavio u grlu.

Hrvatski su liječnici rekli da je Brown preminuo zbog krvnog ugruška, međutim patologinja Meleri Morgan tvrdi da je njegova smrt povezana s komadićem mesa koji mu je zapeo u grlu i od kojeg se navodno ugušio. Mrtvozornik Graeme Hughes rekao je da se Brown u jednom trenutku tijekom boravka u restoranu ustao i otišao na WC. Njegova je supruga ubrzo nakon toga čula "zvuk padanja".

"Gospođa Brown otišla je k njemu i vidjela da su mu se oči okrenule te da mu je grlo poplavilo", rekao je Hughes istražiteljima u Pontypriddu u Walesu. Anonimni bivši vojnik, koji je boravio u istom restoranu kao i Brown, unesrećenom je Britancu pružio umjetno disanje prije nego što su na lice mjesta stigli liječnici. Hrvatski su liječnici kao uzrok smrti predložili trombozu, međutim obdukcija nikada nije obavljena.

Brownu su prethodno ugrađena dva stenta i bolovao je od visokog krvnog tlaka. Patologinja Morgan izvela je obdukciju na tijelu mjesec dana poslije Britančeve pogibije te je u gornjem dijelu Brownovog dušnika pronašla sivu tvar koja je sadržavala mast. "Bila je životinjskog podrijetla i uključivala mast. To bi bilo u skladu s onim što sam čula o pilećem kebabu", dodala je.

Morgan je istražiteljima rekla da ne može sa sigurnošću reći je li Brown preminuo od gušenja ili od fatalne srčane aritmije. Mrtvozornik je pak dao otvoreni zaključak: "Još uvijek postoji mogućnost da je Brownova smrt povezana s gušenjem."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:27