PLEMENITI CILJ

Britanski umjetnik radi na slici na najvećem platnu na svijetu kako bi pomogao siromašnoj djeci

Djeca iz 140 zemalja neizravno su sudjelovala u stvaranju umjetničkog djela, poslavši mu svoje slike
Umjetnik Sacha Jafri
 Giuseppe Cacace/AFP

Britanski umjetnik Sacha Jafri već sedam mjeseci u hotelu u Dubaiju radi na slici na platnu velikoj poput dva nogometna igrališta, u želji da bude upisan u Guinessovu knjigu rekorda i pomogne siromašnoj djeci.

Bosonog na šarenom platnu veličine oko 2000 četvornih metara, rastegnutom u poznatom hotelu u Dubaiju, Jafri želi srušiti svjetski rekord za najveću sliku na platnu i zaraditi novac koji bi bio namijenjen obrazovnim i zdravstvenim inicijativama za siromašnu djecu.

Sljedeći tjedan, nakon što završi rad na golemoj slici, ona će biti razrezana na 60 komada a on se nada dodatnim sredstvima kada dijelovi njegovog "puta čovječanstva" budu stavljeni na dražbu u veljači 2021.

Kupci će "posjedovati dio najveće ikad stvorene slike, a osim toga imat će dio povijesti, dakle dio čovječanstva", rekao je umjetnik. Jafri radi na svojem umjetničkom djelu od početka pandemije koronavirusa u hotelu u kojem je zapeo nakon zatvaranja.

Pojašnjava da ga je pandemija nagnala da razmisli o načinima spajanja ljudi kako bi se pomoglo djeci, poglavito onoj koja žive u najsiromašnijijm dijelovima svijeta.

Djeca iz 140 zemalja neizravno su sudjelovala u stvaranju umjetničkog djela, poslavši mu svoje slike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2022 12:25