TREĆI DAN TEŠKE BORBE

Broj smrtno stradalih u šumskim požarima na južnoj turskoj obali popeo se na četiri

Više od 60 šumskih požara izbilo je ovaj tjedan u 17 provincija na turskoj strani obale Egejskog i Sredozemnog mora
Požari kod Manavgata
 Ilyas AKENGIN/AFP

Broj smrtno stradalih u šumskim požarima na južnoj turskoj obali popeo se na četiri u petak, trećeg dana teške borbe vatrogasaca s vatrenom stihijom koja je izazvala evakuaciju desetaka sela i nekoliko hotela.

Više od 60 šumskih požara izbilo je ovaj tjedan u 17 provincija na turskoj strani obale Egejskog i Sredozemnog mora, izjavili su dužnosnici. Obećali su da će uhititi svakoga tko je odgovoran za podmetanje požara.

image
Požari kod Manavgata
Ilyas AKENGIN/AFP

Sela i neki hoteli su evakuirani u turističkim područjima, a televizijske snimke prikazuju ljude kako bježe po poljima, gledajući kako se vatra približava njihovim domovima.

Požari i dalje gore u sredozemnoj turističkoj regiji Antaliji i egejskom turističkom odmorištu Mugla.

Šumski požari bjesne i drugdje u regiji, uključujući 40 požara koji su izbili u Grčkoj u posljednja 24 sata, ojačani vjetrovima i visokim temperaturama, rekle su vlasti.

image
Požari kod Manavgata
Ilyas AKENGIN/AFP

U četvrtak se plamen probio kroz borovu šumu sjeverno od Atene, oštetivši više od deset kuća, prije nego što je stavljen pod kontrolu.

Požari su ovaj tjedan spalili velike dijelove borove šume sjeverno od Libanona, usmrtivši barem jednog vatrogasca i prisilivši stanovnike na bijeg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. veljača 2023 02:33