NAŠAO GA PROLAZNIK

Brutalni napad na homoseksualca šokirao Škotsku: Mladića pretukli, živog zapalili i zavezali za svjetiljku

Stuart Walker, 28-godišnji mladić iz grada Cumnock u Škotskoj, brutalno je ubijen i ostavljen na cesti s užasnim ozljedama nakon, policija pretpostavlja, homofobnog napada.

Prema prvim informacijama, Walker je pretučen te zapaljen živ prije nego što je zavezan za stup ulične rasvjete te ostavljen tamo do ranih jutarnjih sati nedjelje. Njegove pougljene ostatke pronašao je prolaznik oko 5 sati ujutro.

Ulice oko mjesta ubojstva zatvorene su za javnost dok policija obavlja očevid. Lokalne su vlasti potvrdile kako se radi o stravičnom ubojstvu te da je Walker pretrpio strašne ozljede. Walker je inačer radio kao asistent menadžera u Royal Hotelu u Cumnocku.

Policija za sada još nije spremna odbaciti mogućnost da je Walker ubijen zbog svoje seksualne orijentacije.

- Bio je vani s prijateljima, a posljednji put je viđen oko 2,30 sati u nedjelju ujutro. Gotovo dva i pol sata prije no što je pronađen. Još ne znamo što se dogodilo u međuvremenu, no iz istrage doznajemo kako je u okolici bilo dosta zabava. Još trebamo provjeriti jesu li one povezane s ubojstvom - rekao je detektiv John Hogg.

Istražitelji pregledavaju snimke nadozornih kamera te potiču ljude da se jave ukoliko su nešto vidjeli.

Walkerovi su prijatelji na društvenim servisima podigli brojne stranice njemu u čast i nadaju se kako će policija što prije otkriti ubojicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 10:51