NAPAD U CENTRU BEOGRADA

BRUTALNO GA NAPALI ZBOG LJUBIČASTE TORBE Premlatili muškarca misleći da je gay: 'Spasila me na kraju žena kad je 'dokazala' da nisam homoseksualac'

 
 Ilija Vučević/Facebook

Dok se javnost zgraža nad primjerima nasilja i zločina iz mržnje u Hrvatskoj, ni u susjednim zemljama situacija nije puno bolja. O tome je na teži način posvjedočio Ilija Vučević kojeg su dvojica muškarca pretukla u pizzeriji Trg dok je čekao svoj red, a sve zbog ljubičaste torbe.

- Sinoć su me brutalno napali u centru Beograda jer su dvojica huligana mislila da je ljubičasti transporter za psa dokaz da sam homoseksualac. Izgubio sam tri zuba, imam veliki šav i nekoliko modrica. Premda nisam homoseksualac, večeras sam ponosno bio jedan od njih - napisao je Vučević.

Kako je objasnio u komentarima, stajao u redu za pizzu s ljubičastom torbom za psa dok ga je ispred čekala žena čuvajući istog tog psa. Upravo ga je ona i spasila od još ozbiljnijih ozljeda.

- Nije politički, čista homofobija. Spasila me na kraju žena kad je ‘dokazala’ da nisam gay - napisao je.

- Čekali smo u redu u pizzeriji kada sam prišao da uzmem pizzu, jedan je počeo provocirati da sam gej zato što nosim ljubičastu torbu, to je inače torba za psa. Nastavio je dobacivati na što sam mu ja odgovorio da šuti. Onda su me počeli gurati, neki ljudi su ih pokušali spriječiti, ali su me udarili desetak puta. Tek kada je supruga koja me je čekala vani, ušla unutra i počela pokazivati prsten i vikati kako nisam homoseksualac i da mi je ona žena, prestali su i pobjegli - ispričao je Vučević za Danas.

Policija je stigla u roku od pet minuta kao i hitna pomoć.

- Ima i kamera, a i prijavljeni su, policija je stigla za pet minuta. Ali vidjet ćemo što će napraviti. Ovdje je sve samo ne normalno. Možda, u stvari, ja popijem prijavu zbog provociranja ljubičastom torbom - našalio se u komentarima Vučević kojem su u bolnici ustanovili teške tjelesne ozljede.

Kako piše Blic, u policiji su proveli do pola šest ujutro. Ilija Vučević je podnio prijavu protiv nepoznatih osoba, a kako javljaju u nedjelju, policija ih je uspjela identificirati.

Policija je privela dva muškarca S.K. (26) i N.J. (26) zbog sumnje da u su prvo vrijeđali Iliju Vučevića, a zatim ga i pretukli u u pzzeriji Trg u Beogradu jer su mislila da je homoseksualac zato što je nosio ljubičastu torbu za pse, piše Blic. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, a onda će uz kaznenu prijavu biti privedeni tužiteljstvu u Beogradu.

U komentarima na društvenim mrežama mnogi su mu savjetovali da to sam riješi i da je osveta najbolji ‘lijek’. Međutim, Vučević se ne slaže s tim.

- Moje dostojanstvo je skroz ok, ne može ga nijedan primitivni stvor povrijediti. Osveta ne može pomoći jer se time svi kao društvo spuštamo na nivo ovih ameba. Rješenje je da oni koje plaćamo da nas štite, to počnu raditi (policija, tužiteljstva, sudovi, zatvori) - napisao je u komentaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:22