SUSJED IZ PAKLA

Brutalno je maltretirao susjede, pola ih se odselilo, a onda je zbog ove viralne snimke osuđen na 8 godina zatvora!

Njegova supruga podnijela je zahtjev za razvod i prodala njihovu kuću

Edward Mathews

 /Twitter/mount Laurel Police Department

Bijelac iz New Jerseyja jecao je u petak na sudu nakon što je osuđen na osam godina zatvora zbog rasnog zlostavljanja svojih susjeda Afroamerikanaca.

Snimka Edwarda Mathewsa (47) postala je viralna u srpnju 2021. kada je viđen kako rasistički vrijeđa susjeda i pljuje po njemu.

Kasnije se pokazalo da je Mathews godinama terorizirao crnce koji su živjeli u kondominiju Essex Palace u Mount Laurelu kraj Philadelphije.

Žrtve su ispričale kako je Mathews gađao njihove automobile BB kuglicama za Airsoft, nazivao ih ‘majmunima‘, stavljao izmet na njihova imanja i slao im prijeteće e-mailove i pisma.

U petak se Mathews u okovima i lisicama, odjeven u narančasti zatvorski kombinezon, ispričao za svoje ‘bezosjećajne riječi bez poštovanja‘, izvijestio je Philadelphia Inquirer .

Izrazio je kajanje jer su njegovi postupci uništili njegov brak i povrijedili njegovu obitelj, rekavši da je njegova supruga podnijela zahtjev za razvod i prodala njihovu kuću.

Mathewsova bivša supruga, Shannon Schwartzhoff, rekla je za DailyMail.com 2021. da on nije rasist, rekavši: ‘Mnogi njegovi najbolji prijatelji su crnci.‘

Schwartzhoff je za svoj rasistički ispad okrivio konzumaciju alkohola.

‘Bio je pijan‘, rekla je. ‘Imao je dosta problema u susjedstvu s Udrugom vlasnika kuća. Nestalo je nešto novca i on je to pokušavao zaustaviti.‘

Mathews, građevinski predradnik, proveo je posljednje dvije i pol godine u zatvoru i izgubio je svu svoju imovinu, rekao je u petak.

‘Svaki svetac ima prošlost i svaki grešnik ima budućnost‘, rekao je sucu. ‘Želim se posvetiti ponovnoj izgradnji zajednice.‘

Pomoćnik okružnog tužitelja, Jamie Hutchinson, pročitao je izjave stanara o utjecaju napadača na žrtve - četvorica, uglavnom u svojim 60-ima i 70-ima, bili su previše zabrinuti odmazdom da bi govorili na sudu.

LeRon Brown, bivši predsjednik udruge vlasnika kuća, koji je crnac, i njegova supruga Denise, koja je bjelkinja, odselili su se 2021. nakon brojnih svađa s Mathewsom.

Par je tamo živio od otvaranja kompleksa 2001.

‘Postupci onoga što je učinio zauvijek će ostati noćna mora zbog straha i tjeskobe koju mi ​​je prouzročio‘, napisala je Denise Brown u izjavi.

‘Stalno gledam preko ramena i ne vjerujem nikome.‘

Još jedan crni član udruge vlasnika kuća također se odselio nakon Mathewsovog zlostavljanja.

Hutchinson je također naveo Mathewsov opsežan kriminalni dosje.

Imao je 11 kaznenih presuda od 1995. godine, uključujući i za droge, što mu je onemogućilo posjedovanje oružja - no pri pretraživanju njegovog doma pronađeno je i oružje kao i halucinogene gljive.

Sudac Gerard Breland naredio je Mathewsu da plati 4408 dolara odštete i da se podvrgne obuci o rasnoj osjetljivosti u zatvoru, izvijestio je The Inquirer.

Mathews je u pritvoru od uhićenja, a bit će mu uračunato 886 dana provedenih u zatvoru.

Imat će pravo na uvjetni otpust za otprilike 16 mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 04:48