TANJA FAJON

Buduća slovenska šefica diplomacije: ‘RH hitno mora u Schengen, ali u to treba implementirati i arbitražnu presudu‘

Ministarstvo za vanjske i europske vodit će Tanja Fajon koja će biti i jedna od potpredsjednika vlade

Tanja Fajon

 Jure Makovec/AFP

Tri koalicijske stranke nove slovenske vlade koju će voditi Robert Golob u srijedu su dogovorile raspodjelu ministarskih mjesta i tekst koalicijskog ugovora koji će biti parafiran kada ga prihvate stranačka tijela, objavili su.

Kako su potvrdili nakon višesatnih razgovora Golob, predsjednica Socijalnih demokrata (SD) Tanja Fajon i predsjednik stranke Ljevica (L) Luka Mesec novu vladu činit će 19 ministarstava i ured vlade za dijasporu.

Novi zakon o vladi bit će uvršten na prvu sjednicu novog saziva Državnog zbora, kazao je u izjavi nakon sastanka Golob.

image

Robert Golob

Jure Makovec/AFP

Ministarstvo za vanjske i europske vodit će predsjednica SD-a Tanja Fajon koja će biti i jedna od potpredsjednika vlade.

U izjavi novinarima nakon sastanka, Fajon je glede ulaska Hrvatske u Schengenski prostor kazala da treba što prije reformirati i postaviti "jasna i transparentna pravila kako se ulazi u taj europski prostor" bez graničnih kontrola, prenijeli su slovenski mediji.

Fajon je dodala da se zauzima za što skoriji ulazak Hrvatske u Schengen te da po njezinu mišljenju u to treba ući i implementacija arbitražne presude o granici između Slovenije i Hrvatske, prenijela je Slovenska tiskovna agencija STA.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. kolovoz 2022 07:18