PRAVILA SU PRAVILA

Bugarski premijer bit će kažnjen jer nije nosio zaštitnu masku u crkvi

Kao i Borisov, novinari, fotografi i kamermani koji su ga bez maski pratili u crkvu također će biti kažnjeni, dodalo je ministarstvo.
Bugarski premijer Bojko Borisov 
 Tom Dubravec/Cropix

Bugarski premijer Bojko Borisov bit će kažnjen s 300 leva (1160 kn) za kršenje naredbe o obveznom nošenju zaštitne maske za lice tijekom posjeta crkvi u utorak, reklo je ministarstvo zdravstva.

Ministar zdravstva Kiril Ananiev u ponedjeljak je naredio Bugarima da ponovno nose maske u svim zatvorenim prostorima nakon što je ta balkanska država zabilježila najveći tjedni porast slučajeva zaraze koronavirusom.

"Sve osobe koje su bez zaštitnih maski boravile u manastiru Rila tijekom posjet premijera bit će kažnjene", reklo je ministarstvo zdravlja.

Kao i Borisov, novinari, fotografi i kamermani koji su ga bez maski pratili u crkvu također će biti kažnjeni, dodalo je ministarstvo.

Nije rečeno hoće li i svećenici koji unutar crkve nisu nosili maske također biti kažnjeni.

Prošli tjedan Bugarska je izvijestila o 606 novih slučajeva zaraze covidom-19, zbog čega se ukupan broj zaraženih popeo na 3.984, s 207 smrtnih slučajeva.

To je potaknulo odluku Ananieva da ponovno uvede obvezatno nošenje maski u zatvorenim prostorima, uključujući vlakove i autobuse.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. prosinac 2022 01:37