BRITANIJA U ŠOKU

Cameron ostavio kutiju s tajnim dokumentima u vlaku i otišao nešto 'gricnuti'

Putnik je ispričao da je Camerona vidio u vagon restoranu, a dva vagona dalje na stoliću je ugledao i njegovu aktovku.

Britanska vlada tvrdi da premijer David Cameron nije prekršio sigurnosna pravila kada je nakratko svoju "crvenu kutiju", aktovku u kojoj članovi britanske vlade nose službene dokumente, ostavio bez nadzora u vlaku.

Fotografiju aktovke snimio je jedan putnik u vlaku iz londonskom King's Crossa za York, kamo je Cameron putovao na obiteljsko vjenčanje.

"Smotani premijer David Cameron ostavio službenu crvenu kutiju na vlaku – kako bi nešto gricnuo u restoranu", objavio je Daily Mirror, te podsjetio da je premijer lani ostavio svoju osmogodišnju kćer Nancy u pubu.

Putnik je ispričao da je Camerona vidio u vagon restoranu, a dva vagona dalje na stoliću je ugledao i njegovu aktovku.

- Prvo nisam mogao vjerovati da je Cameron u vlaku bio bez osiguranja, jednostavno sam prošao kraj njega. Mogao sam se slobodno u njega zaletjeti jer nije nikakvog osiguranja, nikoga oko njega. A drugo, bilo je nevjerojatno da aktovka tamo samo tako leži. Mogao sam je lako oštetiti ili ogrebati ili pobjeći s njom. A ponajprije nisam mogao vjerovati da je ključ u bravi – rekao je putnik za Daily Mirror.

No , Downing Street inzistira da aktovka nije bila bez nadzora i da je čitavo vrijeme u blizini bilo premijerovo osiguranje.

Bivši zamjenik premijera, laburist John Prescott rekao je da je šokiran premijerovim ponašanjem.

- Kutija je mogla sadržavati detaljne i tajne obavještajne podatke o Siriji - rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 22:48