ŠOK NA GRANICI

CARINICI TIJEKOM RUTINSKE KONTROLE POŠTANSKOG KAMIONA OSTALI U NEVJERICI Zaprepastio ih sadržaj pošiljke na kojoj je pisalo 'antički nastavni uzorak'

 
 Twitter

Američki carinici ostali su iznenađeni neočekivanim otkrićem u kanadskom poštanskom kombiju.

Ljudski mozak u staklenci zaplijenjen je 14. veljače na graničnom prijelazu Blue Water Bridge, između Michigana i kanadske pokrajine Ontario, izvijestila je američka carinska i pogranična zaštita (CBP).

Staklenka neobičnog sadržaja se nalazila u pošiljci koja je nosila natpis 'Antički nastavni uzorak'.

Pošiljka je krenula iz Toronta, a krajnja destinacija joj je trebala biti grad Kenosha u državi Wisconsin.

- Nakon otvaranja pošiljke, djelatnici CBP-a pronašli su paket koji sadrži ljudski mozak u prozirnoj staklenoj posudi za koji nije postojala odgovarajuća papirologija koja bi opravdala legalnost ulaska ovakve pošiljke u Sjedinjene Države, navodi se u priopćenju.

Šef regionalne carine Michael Fox izjavio je da ljudi moraju biti svjesni strogih pravila u pogledu dozvola za uvoz pošiljki poput ove koje propisuje Centar za kontrolu i prevenciju bolesti pri Američkom nacionalnom institutu za javno zdravstvo.

Carinici su zatražili savjet od spomenutog Centra vezano za pravila koja se odnose na infektivne biološke agense, zarazne supstance i vektore za konačno odlaganje uzorka.

Ovo nije prvi neobičan pronalazak američkih carinika. Prije šest godina pogranični inspektori u zračnoj luci Los Angeles zaplijenili su 67 živih divovskih afričkih puževa, koji su stigli iz Nigerije.

Ogromni mekušci, koji su u SAD-u zabranjeni, kasnije su spaljeni jer mogu prenositi štetne parazite. Prije 14 godina agenti su zaplijenili 8 tona prapovijesnih fosila, uključujući jaja dinosaura, za koja sumnjali da su prokrijumčarena iz Argentine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:31