MUČAN PRIZOR

ČEDOMORSTVO ZAPREPASTILO SRBIJU Mlada majka svoju bebu ostavila pred zgradom osnovne škole, rastrgali je psi lutalice

 Danijel Soldo/CROPIX

Pred zgradom osnovne škole u Biljači, mjestu pored grada Bujanovca na jugu Srbije, Zoran Ristić i nekoliko drugih slučajnih prolaznika nedavno su pronašli tijelo novorođenčeta, javlja Blic . Sumnja se da je bebu rodila DŽ. R. (17) iz Biljače, kojoj prijeti prijava zbog ubojstva djeteta pri porođaju.

Već i sama činjenica da je pronađeno tijelo mrtvog djeteta je dovoljno uznemirujuća, no mještane je dodatno zapanjila vijest da je tijelo pronađeno bez ruku i nogu.

'Još sam pod dojmom jezivog prizora. O nemilom slučaju ništa ne mogu govoriti. Netko je prijavio slučaj policiji, koja je ubrzo stigla na mjesto tragičnog događaja', rekao je Zoran Ristić.

Glasnogovornik lokalne policije Goran Jovčić naveo je da slijedi kaznena prijava, ali zasad protiv nepoznatog počinitelja. Nije htio otkriti identitet osobe na koju se sumnja na čedomorstvo.

Prema neslužbenim podacima, osumnjičena djevojka je u prisutnosti roditelja bila podvrgnuta ginekološkom pregledu u Zdravstvenom centru u Vranju. Nalazi se još čekaju.

Leposava Jovčić, portparol Višeg javnog tužilaštva u Vranju, potvrdila je za „Blic“ da je u toku predistražni postupak.

'Policija u Bujanovcu 11. siječnja obavijestila je tužiteljstvo da je u Biljači pronađen raskomadani leš novorođenčeta. Najvjerojatnije je da su tijelo bebe raskomadali psi lutalice. Naređena je obdukcija i DNK vještačenje radi pronalaženja bioloških tragova', izjavila je glasnogovornica tužiteljstva u Vranju Leposava Jovčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 09:28