MARINE LE PEN

ČELNICA DESNIČARA OSTALA BEZ VOZAČKE DOZVOLE 'Ne želim otkriti tko je vozio, ali to nisam bila ja...'

 AFP

PARIZ - Čelnica francuske krajnje desnice Marine Le Pen objavila je u srijedu da joj je zbog brojnih prekršaja oduzeta vozačka dozvola, ali ustraje u tvrdnji da ih je počinio netko drugi.

Predsjednica Nacionalne fronte, koja je policijske radare nedavno nazvala "još jednim oblikom poreza pod krinkom spašavanja života", rekla je da je prihvatila kaznu iz 2012. kako bi spriječila da stvarni krivci upadnu u nevolje.

"Budući da nisam željela otkriti odgovorne, moja je vozačka otišla u vjetar", rekla je Le Pen nakon što je satirički list Le Canard Enchaine objavio priču pod naslovom "Marine želi upravljati Francuskom, a nema vozačku".

Po njezinim riječima, list je trebao provjeriti fotografije prometnih prekršaja koji bi pokazali da ona nije bila za upravljačem automobila.

Prema francuskom sustavu, vozač dobiva kaznene bodove za svaki snimljeni prometni prekršaj, poput prekoračenja brzine i gubi vozačku dozvolu kada skupi određeni broj. Brojni radari u Francuskoj opremljeni su kamerom.

Protuimigrantska i eurofobna stranka Nacionalna fronta pobjedila je na ovogodišnjim europskim izborima u Francuskoj, a prema jednoj anketi prošloga mjeseca Le Pen bi pobjedila aktualnog predsjednika Francoisa Hollandea kada bi se našli u drugom krugu predsjedničkih izbora 2017.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:55