DIZANJE PANIKE

Čelnik Dagestana poludio zbog javne mobilizacije: ‘Pa dobro jeste li vi jeb*** kreteni? Tko vam je dao ovlasti?!‘

Melikov je na novinskoj konferenciji pustio snimku, a onda u bijesu bacio mobitel na stol

Guverner Dagestana

 Twitter

Stanovnici Dagestana, republike na jugu Rusije u kojoj većinu čine siromašni sjevernokavkaski narodi pretežno muslimanske vjere, pozvani su megafonom iz putujućeg automobila da se ‘s putovnicom i vojnom iskaznicom‘ jave u lokalni vojni ured.

Snimka iz grada Derbenta na kojoj se čuje vojni komesar kako poziva muškarce na regrutaciju pojavila se na društvenim mrežama, no nije se svidjela guverneru Dagestana Sergeju Melikovu koji je uzrujan odmah sazvao konferenciju za medije.

‘Kako regruteri mogu na ulici izvikivati takve poruke? Da se svi muškarci prijave u centar? Koji jeb*** idioti!‘, vikao je Melikov pa pustio navedenu snimku, a onda u bijesu bacio mobitel na stol.

‘Jeste li vi jeb*** kreteni! Tko im je dao dozvolu da se voze po gradu? To je ništa drugo nego širenje lažnih informacija za što da mogu i kazneno odgovarati!‘

Vojni komesar Farid Musaev ispričao se potom zbog ‘netočnih informacija‘,

Nakon svega Melikov je na svom Telegram kanalu napisao:

‘Natjeraj budalu da se Bogu moli, razbit će si čelo! Radi se o čudnoj odluci donesenoj u Derbentu - u gradu su uz pomoć megafona pozvali stanovnike da se pojave u vojnom uredu. Sami organizatori ovo nazivaju dodatnom mjerom informiranja građana. A za mene je to čista glupost!

Kako se takvo što moglo dogoditi i dizati nepotrebna panika? Tko je ovlastio te ljude?

Dragi Derbenci, oprostite mi na ovome. Naložio sam svim odgovornim osobama, uključujući i organe kaznenog progona, hitno sagledavanje situacije i poduzimanje najstrožih mjera protiv počinitelja!

Posebno hvala onima koji su snimili ovaj video i pokazali mi ga. Zahvaljujući vama, vidio sam kako su neki ljudi na terenu izvršavali moje upute i mogli smo brzo reagirati na to.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 11:55