POVLAČI SE

Čelnika konzervativnog sveučilišta fotka koštala funkcije: ‘Evo zašto smo oboje otkopčali hlače‘

U razgovoru za lokalnu radio stanicu u Virginiji, ranije ovog tjedna, Falwell se osvrnuo na kritike
 Instagram

Predsjednik jednog od najvećih evangeličkih sveučilišta Jerry Falwell odstupio je s te pozicije nakon objavljivanja fotografije na Instagramu, piše BBC. Naime, čelnik Sveučilišta Liberty Falwell je objavio fotografiju na kojoj je zagrlio ženu koja nije njegova, a njezine i njegove hlače bile su otkopčane te je u jednoj ruci držao čašu s tamnom tekućinom.

Priznao je da je fotografija koju je objavio na Instagramu malo čudna, ali i kazao da je sve učinjeno u "dobroj zabavi". Ipak, fotografiju je kasnije obrisao.

Falwellova fotografija izazvala je ogorčenje i optužbe za licemjerje s političke desnice i ljevice, a Mark Waller, predsjednik republikanskog kluba u Zastupničkom domu Kongresa, pozvao je Falwella da odstupi.

- Njegovo ponašanje je grozno. Uvjeren sam da bi Falwell trebao odstupiti - napisao je na Twitteru Walker, koji je ujedno član savjetodavnog odbora sveučilišta Liberty.

U razgovoru za lokalnu radio stanicu u Virginiji, ranije ovog tjedna, Falwell se osvrnuo na kritike te otkrio da se na fotografiji s njim nalazila asistentica njegove supruge. - Ona je trudna i nije mogla zakopčati hlače. Imao sam par traperica koje nisam nosio već dugo i nisam ih mogao zakopčati, pa sam izbacio trbuh poput nje - kazao je.

image
Instagram

Falwell, koji je jedan od glasnijih podržavatelja Donalda Trumpa, kazao je da će na neodređeno vrijeme biti odsutan na Sveučilištu Liberty u Virginiji. Izvršni odbor Sveučilišta izdao je priopćenje u kojem navodi da se odbor sastao s Falwellom i zatražio od njega da se na neodređeno vrijeme povuče sa svojih funkcija, na što je on pristao.

Sveučilište, inače, ima striktna pravila u kojima se jasno navodi kako se studenti moraju ponašati, a to uključuje zabranu predbračnog seksa i konzumaciju medija u kampusu ili izvan njega "što je uvredljivo za slobode u standardima i tradiciji Sveučilišta", poput neukusnih tekstova, antikršćanskih poruka, seksualnog sadržaja i golotinje.

Što se tiče načina odijevanja i frizura, studenti moraju 'izbjegavati krajnosti' i u svakom trenutku biti pristojno odjeveni.

Inače, ovo nije prvi Falwellov skandal. Kako piše BBC, u svibnju je na Twitteru objavio fotografiju maske za lice dekoriranu s motivima osobe koja ima crnu boju na licu i odjećom Klu Klux Klana, što je bila referenca na rasistički skandal u kojem se našao guverner Virginije, a mjesec dana ranije je student Sveučilišta na kojem je bio predsjednik podnio tužbu zbog načina na koji se Sveučilište nosilo s koronakrizom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:43