VELIKI BOLOVI

Čeprkao po urasloj dlaci na vratu pa završio na intenzivnoj: ‘Zdravlje mu se pogoršalo unutar par sati‘

Vrlo je brzo otkriveno da je Shawn Dell obolio od nekrotizirajućeg fasciitisa, rijetke i vrlo teške infekcije koja dovodi do odumiranja potkožnog tkiva

Kat i Shawn Dell

 Anna Richards/GoFundMe

Shawn Dell, ratni veteran iz grada North Lakes u australskoj saveznoj državi Queensland, bio je u velikim bolovima kada se probudio prošle nedjelje, piše Daily Mail.

Čim je uočila da mu se zdravstveno stanje pogoršava, njegova ga je supruga Kat odvezla u Kraljevsku žensku bolnicu u Brisbaneu koji je od North Lakesa udaljen 30-tak kilometara južno.

"Fizički spreman, aktivan i zdrav" otac četvero djece odmah je odveden na odjel za intenzivno liječenje te momentalno anesteziran.

Liječnici su vrlo brzo otkrili da je Dell obolio od nekrotizirajućeg fasciitisa, rijetke i vrlo teške bakterijske infekcije koja dovodi do odumiranja potkožnog tkiva. Smrtnost od nekrotizirajućeg fasciitisa iznosi oko 30%.

Kat Dell rekla je da je cijelo iskustvo bilo teško, ali da se trudi ostati jaka zbog svoje i Shawnove djece.

Prijateljica obitelji Dell Anna Richards rekla je da je Shawn Dell pretrpio i srčani udar te da je imao i krvni ugrušak koji je u međuvremenu odstranjen.

Richards je rekla da je Dell zadobio infekciju kože nakon što je čeprkao uraslu dlaku na vratu. Prema svemu sudeći, tada je u njegov krvotok ušla bakterija koja izazivaju nekrotizirajući fasciitis, opasan soj streptokoka.

Dellu se zdravlje značajno pogoršalo u roku od nekoliko sati.

U periodu od nedjelje do petka operiran je tri puta i odstranjena mu je "ekstremna količina mrtve kože i potkožnog tkiva".

Richards je rekao da mu je uklonjena koža vrata, koža ispod brade, koža oko ključne kosti i koža kod prsnog koša.

Dell je još uvijek u bolnici.

Richards je pokrenula humanitarnu akciju kako bi se obitelji Dell pomoglo da prebrodi ovu krizu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 19:31