ŽELJNI JADRANA

Česi ‘podebljali‘ željezničke linije od Praga do Hrvatske: Vlakovi će od 11.7. voziti svaki dan

Prijevoznik RegioJet ističe kako njihovih 12 vagona ima kapacitet za do 560 putnika, a dosad je već prodao više od 30.000 karata
RegioJet vlak
 Michaela Dusíková/Česká Ilustrační Fotografie/Profimedia

Privatni češki željeznički prijevoznik RegioJet 11. srpnja u promet pušta vlakove iz Praga preko Ljubljane do Rijeke, a linije će voziti svaki dan sve do kraja praznika. Redovna veza Češke s Hrvatskom počinje već u utorak navečer, 30. lipnja, ali do spomenute subote, 11. srpnja, prometovat će samo utorkom, petkom i nedjeljom, pišu češki mediji.

- Vlakovi će imati 12 vagona i kapacitet za do 560 putnika. Iz Rijeke putnici mogu koristiti autobusne veze do tridesetak najpopularnijih odredišta na hrvatskoj obali - rekao je glasnogovornik tvrtke Aleš Ondrůj. Dodao je kako je tvrtka dosad prodala više od 30.000 karata, a mnoge veze već su i rasprodane.

Češki RegioJet surađuje s Hrvatskim željeznicama, Slovenskim željeznicama i mađarskom tvrtkom Continental Railway Solution. Njihove željezničke veze prema Lijepoj našoj uspostavljene su 11. lipnja, a već tog prvog dana prijevoznik je rasprodano sedam vlakova. Prva linija s glavnog željezničkog kolodvora u Pragu do Rijeke kreće 30. lipnja, a cijena karte kreće se od 590 kruna (oko 167 kuna).

Češke željeznice i prije su putovale u Hrvatsku, no posljednjih godina linije su ukinute jer nisu bile komercijalno isplative.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:23