MILOŠ ZEMAN

Češki predsjednik s intenzivne njege premješten na normalni odjel: ‘Poboljšana mu je klinička slika‘

Središnja vojna bolnica priopćila je da je liječenje, a posebice složena nutritivna terapija, rezultiralo poboljšanjem kliničke slike.

Češki predsjednik Miloš Zeman

 Georg Hochmuth/AFP

Češki predsjednik Miloš Zeman premješten je iz jedinice intenzivne njege na normalni bolnički odjel, priopćila je u četvrtak Središnja vojna bolnica.

"Liječenje, posebice složena nutritivna terapija, koje se provodilo na intenzivnoj njezi rezultiralo je poboljšanjem kliničke slike predsjednika Zemana. Danas je predsjednik prebačen na normalni odjel", stoji u priopćenju bolnice.

Zeman, (77), je odvezen na odjel intenzivne skrbi 10. listopada.

Prema izjavi bolničkih liječnika, hospitaliziran je zbog komplikacija jedne od svojih kroničnih bolesti, no pojedinosti dijagnoze nisu poznati.

Zeman ima ključnu obavezu davanja mandata za sastavljanje vlade nakon parlamentarnih izbora početkom listopada na kojima su liberalno-konzervativne oporbene stranke osvojile većinu mjesta u Zastupničkom domu, 108 od ukupno 200 mjesta.

Zeman, sklon dosadašnjem premijeru Andreju Babišu, jednom od najbogatijih Čeha, u bolnici je završio dan nakon izbora.

Češke stranke centra i desnog centra postigle su u ponedjeljak sporazum o formiranju većinske koalicijske vlade.

Stranke okupljene u dvije koalicije osvojile su 108 od 200 mjesta u donjem domu parlamenta na izborima održanim 8. i 9. listopada, pobijedivši premijera Andreja Babiša, čiji ključni saveznici nisu ušli u parlament.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. ožujak 2024 13:46