ČUDO U KOLUMBIJI

Četvero djece preživjelo 14 dana u džungli nakon pada aviona, među njima i beba. Jeli su voće, sagradili sklonište...

Spasioci, uz potporu pasa tragača, prethodno su pronašli odbačeno voće koje su djeca jela kako bi preživjela

Mjesto zrakoplovne nesreće i potraga za preživjelia

 AFP

Četvero djece, među kojima i 11-mjesečna beba, pronađeno je živo više od dva tjedna nakon što se zrakoplov u kojem su putovali srušio u gustu džunglu u kolumbijskoj pokrajini Caqueta.

Djecu su spasili pripadnici vojske, vatrogasci i službenici civilnog zrakoplovstva nakon potrage koja je trajala dva tjedna.

Spasioci, uz potporu pasa tragača, prethodno su pronašli odbačeno voće koje su djeca jela kako bi preživjela, kao i improvizirana skloništa napravljena od vegetacije iz džungle.

Nesreća se dogodila početkom svibnja, kada se Cessna 206, koja je prevozila sedam ljudi između Araracuare, u pokrajini Amazonas, i San Jose del Guaviarea, grada u pokrajini Guaviare, srušila u džunglu.

image
Handout/Afp

Tri odrasle osobe, uključujući pilota, poginule su od posljedica pada, a njihova su tijela pronađena u zrakoplovu. Četvero djece u dobi od 13, devet i četiri godine, kao i beba od 11 mjeseci, koji pripadaju domorodačkom narodu Uitotou, preživjeli su pad zrakoplova.

"Nakon mukotrpne potrage naše vojske, pronašli smo živo četvero djece koja su nestala nakon pada zrakoplova u Guaviareu," objavio je kolumbijski predsjednik Gustavo Petro u objavi na Twitteru.

Džungla je vrlo gusta i opasna u tom iznimno udaljenom području, a potragu je otežavala prisutnost divljih životinja, stabala visoka i do 40 metara i obilne kiše.

Uzroci nesreće još nisu utvrđeni. Prema civilnoj zaštiti, pilot je prijavio probleme s motorom zrakoplova prije nego što je nestao s radara.

image
Handout/Afp
image

Fotografije kolumbijske vojske

Prensa Colombian Army/Afp
image

Srušeni zrakoplov

Handout/Afp
image
Handout/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. veljača 2024 18:54