UZNEMIRUJUĆA SNIMKA

Četvero prijatelja krenuli na zatezanje trbuha, zloglasna banda ih otela, dvoje pronađeno mrtvo

Videosnimka objavljena na društvenim mrežama prikazuje kako ih napadač usred bijela dana mrtve ili ranjene s pločnika baca u pick up

Ubojstvo u Meksiku

 /Twitter

Četvero Amerikanaca koji su proteklog tjedna putovali u Meksiko na operaciju zatezanja trbuha, našlo se u unakrsnoj vatri između dva kartela, a teško naoružani muškarci potom su ih oteli i ubacili u stražnji dio kamioneta, izvijestili su u ponedjeljak dužnosnici obje zemlje.

Incident se dogodio proteklog petka u gradu Matamoros na sjevernoj granici Meksika, a u utorak je dvoje od njih pronađeno mrtvo, a dvoje je živo, javlja AP koji prenosi riječi guvernera América Villarreala. Villarreal je dodao kako je jedan preživjeli građanin SAD-a ranjen, a drugi je neozlijeđen.

Daily Mail pak javlja da je riječ o Lataviji ‘Tay‘ McGee, o njezinom rođaku Shaeedu Woodardu, te još dvojici prijatelja, Ericu Williamsu i Zindellu Brownu.

FBI je u nedjelju objavio kako s meksičkim vlastima traga za nestalim Amerikancima te da se za pronađene žrtve nudi nagrada od 50,000 dolara. Rođakinja jednog od njih u ponedjeljak je kazala kako su prijatelji putovali zajedno iz Južne Karoline, a jedan od njih trebao je ići na abdominoplastiku kod kirurga u Matamorosu.

Nedugo nakon što su ušli u Meksiko našli su se usred pucnjave, a videosnimka objavljena na društvenim mrežama prikazuje kako ih napadač usred bijela dana mrtve ili ranjene s pločnika baca u pick up.

Zalandria Brown iz Florence u Južnoj Karolini rekla je da je bila u kontaktu s FBI-em i lokalnim dužnosnicima nakon što je saznala da je njezin mlađi brat, Zindell Brown, jedna od četiri žrtve. "Ovo je kao ružan san iz kojeg bi se voljela probuditi. Vidjeti kako člana obitelji bacaju u stražnji dio kamiona i otimaju, to je jednostavno nevjerojatno", kazala je novinarima.

Kaže kako je četvero prijatelja bilo jako blisko, a na put su krenuli zajedno kako bi naizmjence vozili automobil. Bili su, kaže, svjesni opasnosti u Meksiku i njezin se brat dvoumio. "Stalno je govorio da ne bi trebali ići", dodala je Brown.

Smrt dvoje Amerikanaca na novinskoj konferenciji potvrdio je i meksički predsjednik Andrés Manuel López Obrador, kazavši da je detalje o otetoj četvorci iznio tužitelj.

"Od njih četvero, dvoje je mrtvo, jedna osoba je ranjena, a druga je živa te im u ovom trenutku hitna pomoć i drugo sigurnosno osoblje idu pružiti podršku", kazao je guverner koji nije otkrio druge detalje o tome kako, niti gdje su pronađeni. Meksički dužnosnici kazali su kako je u petak još jedna žena poginula u međusobnoj pucnjavi.

Ovaj incident ilustrira teror koji već godinama vlada Matamorosom, gradom kojem vladaju bande moćnog Zaljevskog kartela koje se često međusobno sukobljavaju. Kao posljedica toga, na tisuće Meksikanaca samo u državi Tamaulipas vode se kao nestali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:30