POKOLJ U MOSKVI

Četvero studenata pronađeno mrtvo u kući, istražitelji sumnjaju: Ubijeni su nožem usred noći

Ubijeni su Kaylee Goncalves (21) i njezina prijateljica Madison Mogen (21), te Xana Kernodle (20) i njezin dečko Ethan Chapin (20)

Kaylee Goncalves i Madison Mogen

 Instagram

Četiri studenta Sveučilišta u Idahu pronađena su mrtva u kući izvan kampusa, a policija smatra da se radi o ciljanom napadu. Grad Moskva u sjevernom Idahu uznemiren je dok vlasti tragaju za osumnjičenikom, prenosi Buzzfeed.

Studenti su identificirani kao Kaylee Goncalves (21), Madison Mogen (21), Xana Kernodle (20) i Ethan Chapin (20). Prema fotografijama objavljenim na društvenim mrežama, bili su bliski prijatelji, a Chapin i Kernodle su bili u vezi. Moskovska policija rekla je da je odgovorila na poziv o osobi bez svijesti u nedjelju oko podneva, a kad su došli na mjesto događaja, pronašli su četvero mrtvih.

Iako na mjestu zločina nije pronađeno nikakvo oružje, istražitelji vjeruju da je za ubojstvo korišteno oštro oružje poput noža. Iz policije su u utorak poručili da vjeruju da se radi o izoliranom i ciljanom napadu, te da nema neposredne prijetnje zajednici. Do utorka poslijepodne nije priveden osumnjičenik.

- Istražitelji nastavljaju raditi na utvrđivanju vremenskog rasporeda relevantnih događaja kako bi se rekonstruirale aktivnosti žrtava između 12. i 13. studenog, rekla je policija. Očekuje se da će obdukcije biti završene do kraja tjedna, a nadaju se da će rezultati pružiti konačne informacije o uzroku smrti.

Detalje istrage nisu podijelili, a moskovski gradonačelnik Art Bettege za Fox News je da su ubijeni oko 3 ili 4 sati ujutro.

Nekoliko sati prije ubojstva, Goncalves je na Instagramu objavila niz fotografija s Kernodleom, Mogenom, Chapinom i drugim prijateljima, a u opis je napisala "sretnica koja je svaki dan okružena ovim ljudima".

Goncalves je bila jedno od petero djece, a obitelj ju je opisala kao čvrstu i poštenu.

- Učinila je apsolutno sve što je naumila, nije se suzdržavala ni od ljubavi, ni od svađa, ni od života. Bila je strastvena i stalno je željela avanturu, rekli su.

Mogen je bila studentica Poslovne ekonomije, priopćilo je sveučilište. Ona i Goncalves išle su zajedno u osnovnu školu i bile su posebno bliske. Kernodle je završila Poslovnu ekonomiju, a bila je i članica sestrinstva Pi Beta Phi. Obje su radile kao konobarice u lokalnom restoranu Mad Greek.

- Xana i Maddie bile su konobarice ovdje nekoliko godina, donijele su toliko radosti našem restoranu i svima onima na koje su naišle. Maddie nam je također vodila i društvene mreže, napisao je vlasnik restorana na Facebooku.

Kernodleova sestra rekla je da je bila pozitivna, duhovita i da su je voljeli svi koji su je upoznali.

- Bila je tako bezbrižna, uvijek je podizala atmosferu u prostoriji u kojoj se nalazila. Učinila me ponosnom starijom sestrom i voljela bih da sam imala više vremena s njom. Imala je još toliko života za živjeti, rekla je njena sestra.

Kernodle je bila u vezi s Chapinom, studentom prve godine iz Mount Vernona u Washingtonu. Njena posljednja objava na Instagramu bila je posvećena njegovom rođendanu. - Život je puno bolji s tobom u njemu, volim te!, piše u objavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. siječanj 2023 15:25