OPROŠTAJ OD KRALJICE

Charles III. i princ William pozdravili ljude koji satima čekaju u redu: Gomila im klicala, neki su i plakali

Jedna je žena izrazila sućut novome kralju dok su se rukovali, a deseci su izvikivali "hip hip hooray"
 Aaron Chown/Afp

Britanski kralj Charles III. i princ William pozdravili su u subotu poslijepodne one koji strpljivo stoje u redu kako bi se naklonili pred odrom kraljice Elizabete.

Stotine su klicale i pljeskale nakon što su se u subotu u Lambethu u južnom Londonu pojavili Charles III. i William, koji su zahvalili onima koji čekaju u redu da bi odali počast pokojnoj britanskoj monarhinji u Westminster Hallu.

Jedna je žena izrazila sućut novome kralju dok su se rukovali, a deseci su izvikivali "hip hip hooray". Kralj Charles i njegov sin William zaustavljali su se na nekoliko trenutaka kako bi porazgovarali s okupljenima.

Mediji prenose kako ih je William upitao koliko dugo čekaju i je li im hladno. Neki su se i rasplakali nakon razgovora s njim, a jedna mu je žena rekla da će "jednoga dana biti briljantan kralj".

Charles III. je otišao prije Williama, a obojica su stigla u pratnji policije.

Novi se kralj zahvalio osoblju hitne službe na požrtvovnom radu, a pozdravio je i šefa londonske Metropolitanske policije Sir Marka Rowleya i njegovu zamjenicu Jane Connors i Karen Findlay, koje su izravno odgovorne za policijske operacije organizirane u cijelome Londonu uoči i tijekom pogreba kraljice.

image
Aaron Chown/Afp
image
Aaron Chown/Afp
image
Aaron Chown/Afp
image
Aaron Chown/Afp
image
Aaron Chown/Afp

U međuvremenu se red produžio do Southwark Parka. Na snimkama se vidi da ljudi neprestano stižu premda je jutros u središtu Londona temperatura bila prilično niska, oko 12C.

Znak na kraju reda upozorava sve koji stižu da bi odali počast kraljici da će od te točke čekati najmanje 14 sati.

image
Aaron Chown/Afp
image
Isabel Infantes/Afp
image
Isabel Infantes/Afp
image
Isabel Infantes/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:34