BRITANSKI KRALJ

Charles III. na operaciji prostate: ‘Sretan sam što moja dijagnoza ima pozitivan utjecaj na javno zdravlje‘

Državna agencija za zdravstvo NHS izvijestila je kako je broj posjeta njezinoj stranici o zdravlju prostate narastao za 1000 posto

Charles III.

 Justin Tallis/Afp

Britanski kralj Charles III. u petak je u bolnici radi planirane „korektivne procedure” proširene prostate, pišu novine Sun.

Kralj je stigao u privatni London Clinic gdje se nalazi i njegova snaha, princeza Kate koja se oporavlja nakon operacije abdomena. Britanski kralj u klinici bi trebao ostati dvije noći, prenosi britanski medij.

Buckinghamska palača prošli je tjedan objavila da će 75-godišnji Charles ovaj tjedan ići na operaciju zbog benignog stanja koje je često među muškarcima starijima od pedeset.

Karlova supruga kraljica Camilla je uoči operacije rekla da je Charles „dobro” i da se „raduje vratiti na posao”. Njegove obaveze odgođene su kako bi mu se omogućio kratak period oporavka.

Sam Charles je priopćio kako je sretan što je vijest o njegovoj operaciji proširila svijest o tom zdravstvenom pitanju.

„Njegovo Veličanstvo htjelo bi zahvaliti svima koji su kroz tjedan izrazili dobre želje te je sretan što njegova dijagnoza ima pozitivan utjecaj na svijest o javnom zdravlju”, priopćila je Palača.

Kraljevska obitelj u pravilu ne otkriva detalje o bolestima svojih članova, no Charles je bio otvoren podijeliti svoje stanje kako bi ohrabrio muškarce koji imaju slične simptome da odu na pregled.

Državna agencija za zdravstvo NHS izvijestila je kako je broj posjeta njezinoj stranici o zdravlju prostate narastao za 1000 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:46