JESU LI PRETJERALI?

CHARLIE HEBDO PROVOCIRA NA GODIŠNJICU MASAKRA Naslovnica posebnog izdanja izludit će sve radikalne islamiste

Karikaturist Riss, glavni urednik lista, koji je teško ranjen 7. siječnja prošle godine, napisao je uvodnik u kojem se zalaže za svjetovnost i kritizira fanatike i one koji su željeli smrt lista koji se "usuđuje smijati vjeri"
 Twitter

PARIZ - Za prvu godišnjicu džihadističkog atentata koji je desetkovao njegovu redakciju, francuski satirički tjednik Charlie Hebdo će u srijedu na naslovnicu posebnog izdanja staviti bradatog Boga u krvavoj odjeći s kalašnjikovom u ruci, uz popratni naslov "Godinu dana kasnije, ubojica i dalje šeće".

Taj broj će biti tiskan u oko milijun primjeraka, od kojih će desetine tisuća biti poslane u inozemstvo.

U tom broju će biti dodan prilog crteža ubijenih karikaturista Cabua, Wolinskog, Charba, Tignousa, Honorea i prilozi vanjskih suradnika, među kojima francuske ministrice kulture Fleur Pellerin, glumica Charlotte Gainsbourg i Juliette Binoche te intelektualaca Elisabeth Badinter, Taslime Nasreen, Russella Banksa i glazbenika Ibrahima Maaloufa.

Karikaturist Riss, glavni urednik lista, koji je teško ranjen 7. siječnja prošle godine, napisao je uvodnik u kojem se zalaže za svjetovnost i kritizira fanatike i one koji su željeli smrt lista koji se "usuđuje smijati vjeri".

U uvodniku također obećava da "uvjerenja ateista i laika mogu pomaknuti i više planina nego vjera vjernika".

Pariz je prošle godine bio pogođen još smrtonosnijom terorističkom brutalnošću kad je deset mjeseci nakon napada na Charlie Hebdo 13. studenoga u džihadističkim napadima ubijeno 130 ljudi.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 11:37