ŠERIJATSKI ZAKONI

Chuck Norris se na desno orijentiranom portalu okomio na Islam

'Nisam islamofob, vjerujem u prvi amandman i ne smetaju mi muslimani', naglasio je Chuck

Američki glumac i najpoznatiji lik brojnih viceva, Chuck Norris, u stvarnosti ne glumi, a nije niti lik kojem se može smijati. Piše na desno orijentiranom portalu World Net Daily i izražava zanimljiva viđenja svijeta oko sebe. Posljednjim, o Islamu, zaintrigirao je svijet.

No, Chuck je odmah u tekstu naglasio kako nije islamofob i da ga ne vrijeđa ili smeta Islam kao religija ili muslimani kao ljudi. Osvrnuo se na šerijatski zakon, koji ograničava broje slobode, posebno ženama u muslimanskom svijetu.

U kolumni je iznio nekoliko primjera kažnjavanja žena prema šerijatskom zakonu, a potom i upozorio kako radikalni islamisti iskorištavaju slobode u zapadnim demokracijama i uvode šerijatske zakone gdje god stignu. Chuck smatra kako se to događa i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Naveo je deset najočitijih primjera pokušaja uvođenja šerijatskog zakona u SAD-u (pet točaka u ovoj, a pet će u sljedećoj kolumni). Spomenuo je pedeset slučajeva u posljednjih dvadeset godina, u kojima su ubijane žene jer se nisu željele pokoriti zakonima koje propisuje Islam.

- Sudac u New Jerseyju je odbio izdati nalog za zabranu približavanja Marokancu koji je zlostavljao svoju ženu. Brak je bio dogovoren, a ona ga nije željela, ali morala je stupiti u njega. Kako nije željela imati seksualni odnos s njime, on ju je silovao, a sud nije ništa poduzeo "zato što je to dio njihove kulture". Tek je viši sud odbacio odluku suca i naglasio kako religija nema veze s poštivanjem zakona i osudio je Marokanca - piše Chuck Norris .

U tekstu je još naglasio i kako se trenutno u 15 saveznih država u SAD-u radi na tome da se spriječe pokušaji uvođenja šerijatskog zakona u postojeće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 07:35