POPUT HOROR FILMA

CIJELA RUSIJA BRUJI O MONSTRUOZNOM ČINU DIPLOMIRANOG DIRIGENTA (22) I NJEGOVE DRUŽICE (12) Zaklali, rasporili i djelomično pojeli svog stanodavca

 
Arkadij Zverev, tijelo Aleksandra Popovića, 12-godišnja Valerija
 Screenshot / VK, YOUTUBE

Iznimno brutalno i bezobzirno ubojstvo 21-godišnjeg Aleksandra Popovića, dobrodušnog mladića koji je volio poeziju i filmove, zavila je u crno rusko mjestašce Novinku, piše 47news.ru. Prema policijskom izvještaju, Popović je ubijen u višestambenoj zgradi na broju 2 u Željezničkoj ulici u noći s utorka na srijedu nakon što se vratio s rođendanskog slavlja 8-godišnjeg brata u kući njihovih roditelja u gradu koji je od Novinke udaljen nešto više od 90 kilometara.

Za ubojstvo su optuženi 22-godišnji Arkadij Zverev i njegova 12-godišnja družica Valerija, podstanari koji su živjeli u jednom od stanova u Popovićevoj kući. Oko toga nema prijepora. Međutim, postoje dvije verzije priče kako je točno mladić stradao.

Prema 12-godišnjoj Valeriji, ona ga je više puta nožem ubola dok je spavao, nakon čega ga je rasporila. Policiji je rekla da ju je uvijek zanimalo što se nalazi unutra. Valerija je potom odrezala komad tkiva s Popovićevih prsa te ga ispekla. Rekla je da joj se nije svidio okus jer je meso bilo "preslatko". Zverev je prethodno već odrezao Popovićeve glavu i šake. Policija je glavu pronašla u peći, dok su ruke pronašli nedaleko od Popovićevog unakaženog tijela. Izvještaj s mjesta zločina kaže da mu je trup bio toliko razrezan da se moglo vidjeti i žrtvino srce...

Arkadij međutim priča nešto drukčiju priču. On kaže da su on i Valerija nekoliko dana prije incidenta Popoviću platili tisuću rubalja da u njegovom stanu ostanu mjesec dana. No, tog je kobnog utorka Popović navodno tražio još novca. Trojac se zbog toga posvađao te je Zverev na Valeriji povik "ubij" više puta nožem u vrat ubo Popovića. Zverev kaže da mu se tom trenutku s vlastitim nožem pridružila Valerija. Nakon što je Popović ubijen, Valerija ga je navodno udarila sjekirom. Zverev se ne sjeća najbolje što je uslijedilo poslije. Ne sjeća se kako je Valerija Popovićevu glavu stavila u mikrovalnu pećnicu Kada se pokušao prisjetiti, povratio je. Zverev kaže da je nakon svega zakunjao, ali da je Valerija cijelu noć gledala Popovićevo unakaženo tijelo. Zverev i Valerija su ujutro pokušali nešto zakuhati na štednjaku, međutim kada se počelo dimiti, susjedi su došli provjeriti o čemu se radi. Dvojac ih je otpravio te su potom pobjegli kroz prozor. Ubrzo nakon bijega s mjesta zločina su uhvaćeni.

Policijski izvještaj kaže da su Popovića počeli jesti iz pragmatičnih razloga, naime, navodno su bili "gladni". Također, što se tiče konflikta koji je prethodio ubojstvu, Valerija je rekla da ju je Popović nazvao "nezrelom maloljetnicom".

Popovićeva susjeda obavijestila je u srijedu ujutro Aleksandrovu majku Galinu Černovu da se iz njegovog stana nešto dimilo. "Rekla mi je da je taj par tamo živio nekoliko dana, ali da su otišli. Zamolila sam (18-godišnjeg sina Nikitu) da ode provjeriti što se dogodilo. Ne vjerujem u to što mi se dogodilo, kao da vam prepričavam film", rekla je Černova za 47news.ru. Nikita je prvi otkrio bratovo tijelo. "U stan sam morao ući kroz prozor. Sve je bilo razbacano, kao da je netko orobio njegov stan. Onda sam vidio nešto prekriveno krvavim prekrivačem. Poskočio sam unatrag. Nisam znao da je to on. Uhvatila me panika. Mislio sam - da barem do nije on. Susjed je potom došao i on je podigao prekrivač. Shvatio sam da je to moj brat. Njegove su stvari - jakna i kaput u kojima je došao kod nas na rođendansko slavlje - bile pored njega. Nakon toga sam nazvao majku", rekao je Nikita za 47news.ru.

Nakon identifikacije tijela nastradalog Aleksandra i hvatanja napadača Arkadija i Valerije, isplivali su određeni detalji iz njihovih života.

Popović je volio pisati i poeziju, a školske su mu bilježnice bile prepune pjesama. Najdraži mu je pjesnik bio Sergej Jesenjin. Aleksandar je završio deset razred popravne škole te je poslije upisao fakultet, ali je odustao nakon godinu i pol dana studiranja. Stan u kojem je živio naslijedio je od svog oca koji je preminuo prije 10 godina. U tom je stanu živio tri godine. Radio je niz poslova međutim, na nijednom se nije zadržao na duže vrijeme. Prema njegovom profilu na ruskoj društvenoj mreži VK, jedan od posljednjih filmova koji je pogledao bi je "Kanibal" redatelja Manuela Martína Cuence o krojaču kanibalu koji se zaljubi u svoju žrtvu.

Valerija je gimnazijalka iz Sočija čiji se roditelji bave prodajom povrća. Djevojka je u listopadu prošle godine napustila svoj dom bez novaca i dokumenata. Nakon što ju je policija počela tražiti, otvoren je i spis s njezinim imenom te se njezin nestanak tretirao kao "ubojstvo", što je uobičajena praksa kada je riječ o nestanku djece. Na društvenim se mrežama moglo vidjeti da je nagle ćudi te da je znala biti agresivna prema muškarcima. Zverev je završio školu za dirigenta, a prije dva je mjeseca njegova 18-godišnja djevojka Olga pala kroz prozor na osmom katu. Arkadij je na društvenoj mreži VK podijelio svoje iskustvo te je otkrio da se borio s depresijom, gubitkom i samoćom. Požalio se tom prilikom i da nema novca organizirati pogreb za svoju djevojku. Istovremeno, priznao je da su u vezi ušli kada je Olga imala 15 godina.

VK
Arkadij Zverev
VK
12- godišnja Valerija

Zverev će u budućnosti izaći pred sud kako bi odgovarao za svoju ulogu u smrti Aleksandera Popovića, dok će Valerija najvjerojatnije biti smještena u specijalnu ustanovu za maloljetne prijestupnike gdje će biti većinu vremena provoditi u izolaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 18:49