POBJEGLO JOJ

Cijela Rusija priča o reakciji Putinove ‘željezne lutke‘ na komentar o rušenju brane: ‘Kakav gaf!‘

Moskva je za uništavanje hidroelektrane i poplavljivanje dijela Hersonske oblasti nizvodno od nje okrivila Kijev

Olga Skabajeva

 Screenshot/Twitter

Kamere ruske državne TV postaje Rusija-1 zabilježile su nešto što se ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu nikako neće svidjeti, piše Daily Mail.

Čim je pukovnik u ruskim rezervnim snagama Igor Koročenko u emisiji "60 minuta" ustvrdio da je uništenje hidroelektrane Kahovka u Hersonskoj oblasti djelo Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država, voditeljica emisije Olga Skabajeva, propagandistica bliska Putinu, zakolutala je očima te time taj narativ dovela u pitanje.

- Ovo je direktna odgovornost Londona i Washingtona. Moramo stvari nazvati njihovim pravim imenom - rekao je Koročenko.

Moskva je za uništavanje hidroelektrane i poplavljivanje dijela Hersonske oblasti nizvodno od nje okrivila Kijev, koji je pak prst krivnje uperio prema Moskvi.

Koročenko, glavni urednik ruskog časopisa Nacionalna obrana, tražio je od panelista u "60 minuta" da se prisjete koncepta koji je navodno predložio američki trust mozgova RAND Corporation.

- Rusija se želi opteretiti, žele se angažirati njezine snage kako bi bila u disbalansu. Jedan od tih elemenata je golemi teroristički napad koji se, siguran sam u to, planirao u Washingtonu i Londonu. Mislim da prvo moramo razmisliti o Britancima - rekao je Koročenko.

Dok je on iznosio svoje teze, Skabajeva se pokušala fokusirati na izrečeno, ali joj je "pobjegao" jedan kolut očima. Da bi situacija bila gora, redatelj se fokusirao na nju dok je kolutala očima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2023 16:30