TUGA U SARAJEVU

Cijela sudnica plakala slušajući potresno svjedočanstve majke poginule liječnice: ‘Mama, Alma nije dobro...‘

Nastavljeno je suđenje Arminu Berberoviću koji je u svibnju prošle godine automobilom usmrtio liječnice Almu Suljić i Azru Spahić

Alma Suljić

 Facebook/ju "dom Zdravlja" Zenica/

Okupljeni u prostoriji pored sudnice plakali su zajedno s Adelom Suljić, majkom doktorice Alme Suljić, u nastavku suđenja Arminu Berberoviću, optuženom za tešku prometnu nesreću u sarajevskom naselju Marindvor u kojoj su poginule liječnice Azra Spahić i Alma Suljić, piše Avaz.

Nesreća se dogodila 26. svibnja 2023. godine u 23.30 sati na raskrsnici ulica Maršala Tita i Dolina, pri čemu je Berberović svojim automobilom na licu mjesta usmrtio Azru Spahić, a Alma Suljić je zadobila ozljede od kojih je naknadno preminula.

U potresnom svjedočenju, koje je na momente prekidala, Adela Suljić je rekla da je za tešku nesreću saznala od kćerke Edine, koja je kobne noći bila s Almom i Azrom, a i sama je teško ozlijeđena.

Edina je sve vrijeme plakala, bila je izgubljena

- U petak navečer u 11.30 bila sam kod kuće. Zazvonio je telefon, nazvala me i rekla plačući da ih je udario auto. Ja sam rekla: “Dobro, dobro, nije ništa ozbiljno.” Ona je na to rekla: “Mama, Azra nije dobro, mislim da nije živa, Alma nije dobro”. Edina je čitavo vrijeme plakala, bila je izgubljena - rekla je na početku Adela Suljić, prenosi Slobodna Dalmacija.

Pozvala je Alminog muža i odmah su svi otišli na KCUS, Alma je već bila u komi.

image

Azra Spahić, Armin Berberović i prosvjed u Sarajevu nakon prometne

/Društvene Mreže/cropix

- Kada sam došla, Edina je bila sva krvava. Obraz joj je bio oguljen, krvarila je, zub joj je bio slomljen, a usna rasječena. Na sebi je imala bijelu jaknu natopljenu krvlju. Kasnije mi je rekla da je to Almina krv - ispričala je majka Adela.

Obitelji su predali Almine stvari, njezin nakit koji je bio sav krvav i narukvicu koja je bila sva slomljena. Alma je intubirana i prebačena na Kliniku za anesteziju i reanimaciju KCUS-a. Adela je inzistirala da se pregleda i Edina, koja je nakon nesreće udarila glavom.

Nakon toga liječnici su im priopćili strašnu vijest o Alminom stanju.

- Rekli su nam da joj je lubanja slomljena na više mjesta, sinusi, kičma na nekoliko mjesta. Rekli su da odavno nisu imali težeg pacijenta. Apsolutno nisu imali odgovore na sva naša pitanja o prognozama – rekla je Adela Suljić.

image

Azra Spahić

Obitelj je svaki dan bila u Kliničkom centru iščekujući tračak nade za Almino ozdravljenje, no svaki dan su dobivali samo gore informacije.

- Alma je u subotu, 27. svibnja, prvi put hitno operirana, došlo je do izljeva krvi u mozak, bila je na rubu života i smrti. Operacija je dobro prošla. Sutradan je opet hitno operirana, pojavio se otok mozga. Imali smo razgovor, rečeno je da joj je veći dio mozga nepovratno oštećen, da su joj pluća u kritičnom stanju. Pitali smo kakve su prognoze, nisu odgovorili - kaže majka.

Posljednje riječi svojoj kćeri

Ona i suprug su u ponedjeljak ujutro otišli u Bihać na dženazu Azri Spahić, osjetili su potrebu i želju da odu na dženazu. Kad su već bili na autoputu, Almin suprug ih je pozvao da se hitno vrate jer se Almi stanje pogoršalo i pluća su joj otkazala.

Morali su potpisati odobrenje da se Alma stavi na poseban aparat bez kojeg njena pluća ne bi mogla funkcionirati i odmah bi umrla.

- Morali smo birati između smrti i trunke spasa. Bila je priključena na aparat, liječnici su pokušali učiniti sve što je u njihovoj moći. Da Klinički centar nije imao taj aparat, Alma bi odmah umrla. Sve je bilo vrlo riskantno. Svaki dan smo bili gore, svaki put smo dobili isti odgovor da odavno nisu imali težeg pacijenta i da je sve u Božjim rukama – rekla je Adela Suljić.

Uz tešku pauzu i plač nastavila je svjedočenje te je kazala kako je njezina kći Alma četiri tjedna bila u komi. Od trenutka udara izgubila je svijest i više nije dolazila k sebi.

image

Prosvjed u Sarajevu zbog pogivbije dviju liječnica

Antonio Balic/Cropix

- Bila je u komi do 23. lipnja, u petak. Tri puta sam ulazila kod nje, zadnji put kad sam došla sama – počela je pričati majka i teško nastavila:

- Bilo je to u četvrtak navečer, 22. lipnja. Otišli smo gore posljednji put, zadnji put sam je vidjela. Prva dva puta kad sam je vidjela, glava joj je bila umotana, bila je pokrivena, vidjela sam joj noge, stopala i ruke, otkucaji srca su joj bili na 36 - nastavila je jecati majka Adela:

- Svi smo se došli pozdraviti. Rekla sam joj da se ne boji, da smo svi tu. Pustili su nas da se pozdravimo.

23. lipnja u 00:53 liječnik im je javio da se Alma preselila, piše Avaz.

- Alma nije bila prepoznatljiva. Prepoznala sam je samo po rukama i nogama, to je ostalo isto, cijelo tijelo je bilo natečeno, to nije bila ista osoba - objasnila je majka Adela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 20:57